Chelsean omistajavaihdokseen on tullut mutkia matkaan, kertoo useat eri brittimediat.

Chelsean nykyinen omistaja, venäläinen oligarkki Roman Abramovitš, laittoi seuran myyntiin kaksi kuukautta takaperin. Abramovitš lupasi tuolloin, ettei hän aio periä seuralle lainaamiaan rahojaan takaisin, ja lahjoittaa seuramyynnistä saadut nettotulot Ukrainan sodan uhreille.

Sky Sportsin mukaan Abramovitš on kuitenkin pyörtänyt päätöksensä, ja haluaa sittenkin periä seuralle lainaamansa 1,5 miljardia puntaa takaisin. Abramovitšin vaatimuksen myötä Chelsean myynti on kaatumassa, koska Britannian hallitus ei salli seuran myyntiä, ellei ole täysin varma, ettei venäläisoligarkki saa tuotoista mitään.

[readmore from=Roman-Abramovits]

Jopa Chelsean tulevaisuus on uhattuna, mikäli omistajanvaihdos ei tapahdu tämän kuun loppuun mennessä.

Chelsealle myönnetty poikkeuslisenssi umpeutuu toukokuun lopussa, ja koko seuran toiminta on vaarassa loppua, ellei seuraa saada siihen mennessä myytyä tai poikkeuslisenssiä jatketa.

Valioliiga myöntää seuroille ensi kauden lisenssit kesäkuun 8. päivä. Mikäli Chelsean omistajanvaihdos ei siihen mennessä tapahdu ja seura menettää tämän kuun lopussa lisenssinsä, ei suurseuraa tulla näkemään ensi kaudella Valioliigassa.

Roman Abramovitšin tiedottaja kiisti huhut torstaina Chelsean verkkosivuilla julkaistussa lausunnossa. Aiheesta lisää voit lukea täältä.

Artikkelia muokattu 5.5. kello 22:22 – lisätty linkki Abramovitšin tiedottajan lausuntoon.