Edinson Cavani nousi Manchester Unitedin kannattajien suosioon heti debyyttikaudellaan. Uruguaylaishyökkääjä ihastutti taistelutahdollaan ja teki siinä ohessa myös kunnioitettavat 17 maalia.

Cavanin, 35, pestin Unitedissa piti kestää vain yhden kauden, mutta hän solmi viime toukokuussa vuoden jatkopahvin. United-fanit olivat haltioissaan kyseisestä sopimusuutisesta.

Odotukset Cavania kohtaan olivat kauden alla korkealla. Konkarihyökkääjän debyyttikausi oli niin vakuuttava, että häneltä odotettiin urotekoja. Niitä olisi kenties nähty, mikäli United ei olisi hankkinut Cristiano Ronaldoa.

Ronaldo, 37, solmi Unitedin kanssa kaksivuotisen sopimuksen elokuun lopulla. Jo tuolloin Cavani tiesi, mitä tuleman pitää. Ronaldon paluu merkitsi hänen peliaikansa vähenemistä, ja hän myöntää, että olisi halunnut välittömästi seurasiirron.

– Silloin kuin sopimus julkaistiin, ajattelin, että Manchester Unitedin oli hyvä hankkia Cristiano, Cavani kertoo ESPN Brazilille.

– Mutta tiesin, mitä se merkitsee minulle ja soitin heti veljelleni [Wálter Guglielmonelle, toimii myös Cavanin agenttina] ja sanoin: ”Jos tämä olisi tapahtunut viikko sitten, pyytäisin sinua etsimään minulle toisen seuran”.

– Mutta en siksi, ettenkö olisi halunnut pelata yhdessä Cristiano Ronaldon kanssa. Se ei ollut syy, vaan kyse oli siitä, että tiesin vuosien kokemuksella, miten asiat tulevat menemään. Siitä syystä puhuin veljeni kanssa.

[readmore from=Manchester-United]

– Riippumatta kauden mittaan kärsimistä vammoistani, jotka pitivät minut jonkin verran sivussa, koin seurassa vaikeita tilanteita, erilaisia ​​kuin viime vuonna. Soitin muutaman kuukauden kuluttua veljelleni uudelleen ja sanoin: ”Muistatko mitä sanoin kauden alussa?” Jalkapallossa ei ole salaisuuksia. Minulle on hyvin selvää, miten se toimii, ja tiesin mitä tuleman pitää.

– Veljeni tsemppasi minua ja sanoi: ”Pysy positiivisena, Edi, teet hyvää työtä”. Yritin tehdä parhaani auttaakseni joukkuettani, kuten kaikkialla muualla, missä olen pelannut, mutta pelkoni kävi toteen ja olin oikeassa siitä heti alusta alkaen [vastuun vähenemisestä].

Cavani on pelannut tällä kaudella 18 ottelussa yhteensä 776 minuutin verran, ja onnistunut maalinteossa ainoastaan kaksi kertaa.