Eilen Tottenhamia vastaan tasapeliin jäänyt Liverpool ei saanut kaipaamiaan apuja Newcastlelta, vaan Valioliigan sarjakärki Manchester Cityn mestaruusjuna pysyi raiteillaan. Manchester City kukisti kotikentällään Newcastlen 5-0 ylivoimaisen näytöksen jälkeen ja johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla Liverpooliin, kun pelaamatta on kolme sarjakierrosta.

Maalinteko alkoi 19. minuutilla. Ílkay Gündogan lähetti boksiin tarkan keskityksen, jonka João Cancelo jatkoi päällään fiksusti, tarkasti ja taitavasti Raheem Sterlingille. Sterling pukkasi kliinisesti pallon verkkoon ja Newcastlen maalivahti Martin Dubravka oli täysin voimaton.

Toinen maali syntyi 38. minuutilla, kun Newcastlen puolustus ei onnistunut siivoamaan irtopalloa maalin edustalta ja Aymeric Laporte suti pelivälineen tolppien väliin.

Newcastle ei antanut mitään viitteitä tasapeleihin kirimisestä, mutta tunnin kohdalla tullut 3-0-maali maistui jo hyvin vahvasti ratkaisulta. Sen puski Kevin De Bruynen kulmapotkusta maaliin Rodri. Rodri on tehnyt maalin nyt kolmessa valioliigaottelussa peräkkäin.

William Hill

@WilliamHill
Kevin De Bruyne’s Premier League record at the Etihad this season:

▪️ 14 games
▪️ 9 goals
▪️ 5 assists

Involved in a goal a game on average. 🏡

Juuri 90 minuutin täyttyessä nähtiin neljäs maali, kun Phil Foden jatkoi hyvän sommitelman ja Jack Grealishin räväkän nousun maaliin. Sekään ei vielä riittänyt, vaan lisäajan toisella minuutilla Raheem Sterling pamautti vastahyökkäyksestä loppunumeroiksi 5-0. Manchester City oli läpi ottelun selvästi parempi ja ansaitsi ilman mitään muttia voittonsa.

Mestaruustaistelu jatkuu jo tiistaina. Tuolloin Liverpool pelaa Aston Villaa vastaan vieraissa. Keskiviikkona puolestaan City vierailee Wolvesin kotikentällä.