Kaudella 2011-12 Valioliigan mestaruus ratkesi poikkeuksellisella tavalla. Manchester United oli kiinni mestaruudessa aina lisäajalle asti, kunnes Manchester City teki hämmästyttävän tempun.

Unitedin oma ottelu Sunderlandin vieraana oli jo päättynyt 1-0-voittoon, ja pelaajat odottivat kentällä Cityn ja QPR:n välisen ottelun päätösvihellystä. City oli vielä lisäajalle siirryttäessä 1-2-tappiolla, ja sen oli tehtävä kaksi maalia voittaakseen mestaruuden.

Sen se myös teki. Edin Dzeko tasoitti pelin lisäajan toisella minuutilla, ja Sergio Agüero teki voittomaalin ajassa 93:20. Martin Tylerin ”Agüeroooooooooo” -huudon muistavat ainakin Cityn ja Unitedin kannattajat – toiset heistä ei sitä tosin haluaisi enää muistaa. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Kyseisestä maalista tulee ensi viikolla kuluneeksi tasan kymmenen vuotta. City otti tänään sunnuntaina varaslähdön ja juhlisti kymmenvuotismerkkipäivää muutaman päivän virallista päivää (13.5.) aiemmin.

Cityn pelaajat pukivat alkulämmittelyyn pelipaidat, joiden selkämystä koristi teksti ”Agüeroooo” ja pelinumero 10. Niskassa oli myös historiallisen maalin syntyaika: 93:20.

GOAL

@goal
Manchester City mark 10 years since 𝙩𝙝𝙖𝙩 goal from Sergio 𝘼𝙂𝙐𝙀𝙍𝙊𝙊𝙊𝙊𝙊𝙊𝙊 🐐

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.