Valioliigassa pelattiin sunnuntaina kello 16 alkaen kolme ottelua. Emiratesilla Arsenal isännöi Leedsiä, King Power Stadiumilla Leicester sai vieraaksi Evertonin ja Carrow Roadilla Norwich kohtasi West Hamin.

Top4-sijoituksesta taisteleva Arsenal nappasi Leedsistä rutiinivoiton 2-1-lukemin. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, kun Eddie Nketiah onnistui kahdesti maalinteossa.

Nketiahin avausosuma syntyi Leeds-vahti Illan Meslierin karmeasta mokasta. Nketiah näki tilaisuutensa tulleen, kun Meslier aikaili pallon kanssa. Hyökkääjä liukui oikea-aikaisesti palloon ja siirsi Arsenalin johtoon.

Leedsin ahdinko kasvoi entisestään, kun Luke Ayling lensi suoralla punaisella ulos jo ennen puolituntisen täyttymistä.

Miesalivoimaisena pelannut Leeds nousi kuitenkin toisella jaksolla taistelemaan pisteistä, kun Diego Llorente kavensi pelin. Lisäajan viime hetkillä Rodrigo oli todella lähellä tasoittaa ottelun, mutta hänen puskunsa lähietäisyydeltä suuntautui suoraan päin Aaron Ramsdalea.

Leeds putosi tappionsa myötä viimeiselle putoajan paikalle, sillä Everton haki täyden pistepotin King Power Stadiumilta 2-1-vierasvoitolla.

Evertonin ukrainalaispuolustaja Vitaliy Mykolenko teki uransa ensimmäisen Valioliiga-maalin häikäisevällä volleylla jo kuudennella minuutilla. Maalin näet artikkelin lopusta.

Leicester nousi tasoihin vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Everton-puolustajat törmäsivät keskenään koomisella tavalla, ja läpiajoon karannut Patson Daka käytti tilaisuutensa hyväkseen.

Evertonin voittomaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen, kun Mason Holgaten pusku painui ohi Kasper Schmeichelin. Leicester painoi rajusti päälle toisen jakson aikana, mutta kahdeksan kertaa torjunut Jordan Pickford ei päästänyt palloa enää toistamiseen selkänsä taakse.

Norwichin kauden toiseksi viimeinen kotiottelu päättyi rökäletappioon. West Ham latoi kolme maalia jo avausjakson aikana, ja kaunisteli toisella jaksolla voittolukemiksi 4-0. Saïd Benrahma osui kahdesti, ja Michail Antonio sekä Manuel Lanzini tekivät maalin mieheen.

Myös Carrow Roadilla nähtiin yksi koominen maali. Antonio sai tehdä West Hamin 2-0-osuman tyhjään rysään, kun Norwich-kippari Grant Hanley törmäsi Tim Krulin kanssa.