AS Roman päävalmentaja José Mourinho sanoo, että hyökkääjä Tammy Abraham voisi halutessaan koska tahansa palata Englantiin, mutta hän ei usko sen tapahtuvan pian.

Abraham, 24, jätti Englannin kentät taakseen viime kesänä, kun hän siirtyi kasvattajaseurastaan Chelseasta Romaan 40 miljoonalla eurolla. Hänen debyyttikautensa Italiassa on ollut jymymenestys: 49 ottelussa on syntynyt 24 osumaa ja viisi maalisyöttöä.

Englannin A-maajoukkueessa kymmenen kertaa esiintynyt Abraham tunnetaan kyvykkäänä maalintekijänä myös kotimaassaan, mutta hänellä oli vaikeuksia nousta vakituisesti Chelsean pelaavaan kokoonpanoon. Hän pelasi vielä viime kaudella isoja minuutteja Lontoossa Frank Lampardin alaisuudessa, mutta Thomas Tuchelin tultua päävalmentajaksi vastuu väheni lähes olemattomaksi.

Italiassa ja Roomassa Abraham on noussut lyhyessä ajassa erittäin pidetyksi pelaajaksi. Chelseasta, Manchester Unitedista ja Tottenhamista tuttu Mourinho tietää, että Abraham saattaa jossain vaiheessa haluta takaisin Valioliigaan, mutta hän ei pelkää luottopelaajansa lähtöä.

– Hän tietää, kuinka tyytyväinen minä olen. Hän tietää, kuinka paljon rakastan häntä ihmisenä ja pelaajana, ja olen ylpeä siitä, mitä me teemme ja olen niin iloinen Tammyn puolesta, kommentoi Mourinho Sky Sportsille.

– Me olemme päässeet tilanteeseen, jossa vaadin häneltä paljon, koska tiedän, että hän voi pärjätä uskomattoman hyvin.

– En usko, että nuoren pelaajan on helppo lähteä omasta seurastaan, talostaan, kaupungistaan, kotimaastaan ja Valioliigasta, josta pelaajien on vaikea lähteä pois, kun he ovat sinne päässeet.

– Hän valitsi sen vaihtoehdon. Uskon, että hän valitsi sen, koska hän luotti minuun. Jos hän haluaa mennä takaisin Englantiin – en usko, että hän haluaa tällä hetkellä – niin hänen tarvitsee vain napsauttaa sormiaan, ja olen niin onnellinen hänen puolestaan.

– Hän on palannut maajoukkueeseen ja häntä rakastetaan Roomassa. En sanoisi, että hän on todistanut kaikkien olleen väärässä, koska uskon kaikkien tietävän, että hän on hyvä pelaaja. Hän on lisäksi näyttänyt Chris Smallingin ja Fikayo Tomorin kanssa englantilaisille pojille, että Valioliigan ulkopuolellakin on elämää, ja Italiassa se elämä tekee heistä vielä parempia pelaajia.