Koko ikänsä Arsenalia kannattaneella Louis Dunfordilla on meneillään ikimuistoinen kevät.

Dunford, 30, julkaisi alkuvuodesta toisen EP-levynsä päätösraidan, joka kantaa nimeä The Angel – North London Forever.

Kirjoitushetkellä kappaleella on Spotifyssa noin 270 000 kuuntelukertaa, joten varsinaisesta megahitistä ei voida puhua, mutta Dunfordin laulun matka historiankirjoihin saattaa olla vasta aluillaan.

Islingtonin kaupunkipiiriä melankolisesti, mutta ylistävästi kuvailevan kappaleen sanoma on nimittäin koskettanut syvästi Arsenalin kannattajia, joiden keskuudessa laulu on noussut erittäin suureen suosioon.

Arsenal soitti vuosikymmenien ajan peleissään Good Old Arsenal -kappaletta, minkä jälkeen vuorossa olivat Elvis Presleyn The Wonder Of You ja Neil Diamondin Sweet Caroline.

Dunfordin laulu vaikuttaisi kuitenkin iskeytyneen kannattajien sydämeen eri tavalla, koska sen on kirjoittanut seuran oma kannattaja ja sen ovat luontaisesti omaksuneet niin muut fanit, pelaajat kuin koko seurayhteisö.

Arsenal-fanit jakoivat ensin kappaletta keskenään sosiaalisessa mediassa, mutta tilanne eteni nopeasti siihen pisteeseen, että Dunford pääsi tapaamaan Arsenalin joukkueen seuran harjoituskentällä. Laulun taipaleen toistaiseksi hienoin hetki nähtiin viime sunnuntaina, kun se soitettiin Emirates Stadiumilla viime sunnuntaina, kun Arsenal voitti Leedsin Valioliigassa 2-1.

Dunford oli itsekin seuraamassa ottelua, ja hänet ikuistettiin kyynelehtimässä lehtereillä, kun tuhannet ja tuhannet kannattajat hoilasivat hänen kappalettaan.

– En ikinä unohda sitä. Uskon sen liittyvän ahdistukseen, mutta pelkään aina, että elämäni parhaat ja tärkeimmät hetket menevät minulta, kun ne tapahtuvat. Ja vasta jälkikäteen, kun katson taaksepäin, tajuan, että se oli ilon hetki, kommentoi Dunford GQ-lehdelle.

– Mutta en ole koskaan ollut niin tietoinen siitä, että hetki tapahtuu reaaliajassa. Ajattelin, että tämä on yksi niistä, ymmärrättekö? Se hetki vilahtaa silmieni edessä, kun olen lähdössä tältä planeetalta. Mitä hittoa… Miten tuosta voi vielä parantaa? Voisin yhtä hyvin jäädä eläkkeelle.

Myös Arsenalin manageri Mikel Arteta huomioi kappaleen ottelun jälkeisessä haastattelussaan.

– Vau! Se oli todella tunteikas hetki. Joukkue puhui pukuhuoneessa, että laulun kuuleminen tuollaisella hengellä ja tunteella oli ainutlaatuista. En ole koskaan kokenut tuollaista täällä. Tämä oli ensimmäinen kerta, ja nautin siitä todella paljon. Toivottavasti kannattajatkin nauttivat.

Voit katsoa videon Dunfordin tunteikkaasta hetkestä alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Louis Dunford

@LouisDunford
I don’t think I’ll ever find the words to describe how I felt yesterday. I’ll never forget what you lot have done for me and this song over the last couple of weeks. You made this possible. Whatever happens - the song belongs to you now. Thank you. North London Forever x