Tottenham isännöi Arsenalia torstai-iltana Pohjois-Lontoon derbyssä. Verivihollisten kohtaaminen on aina etenkin kannattajille lievästi sanoen iso asia. Tällä kertaa panoksia on vielä runsaasti tavallista enemmän; kumpikin seura hakee voitolla mahdollisuuksia ensi kauden Mestarien liigaan.

Mikäli Arsenal onnistuu viemään voiton naapurinsa uutuudenkarhealta stadionilta, varmistaa se paikkansa Valioliigan neljän parhaan joukossa. Tottenhamille puolestaan riitää käytännössä pelkästään kotivoitto – sellaisella se kutistaisi Gunnersin etumatkan yhteen pisteeseen, kun kummatkin pelaavat vielä kaksi ottelua.

Kotijoukkueen manageriksi kesken kautta tullut Antonio Conte haluaisi huomion kiinnittyvän paikallisasioiden sijasta nimenomaan pääsyyn Mestarien liigaan.

– Tämä on meille elintärkeä ottelu, mikäli haluamme edelleen säilyttää mahdollisuuden Mestarien liigaan pääsystä. Tarvitsemme kolme pistettä, se on ainoa mahdollisuus, italialainen sanoi Sky Sportsille.

Derbyt, jopa Lontoon sellaiset, ovat valmentajalle kaikkea muuta kuin vieras asia.

– Ymmärrän näiden kahden joukkueen välisen asetelman erittäin hyvin. Ensimmäinen asia meidän mielessämme on kuitenkin kolmen pisteen hankkiminen. Vain niiden turvin voimme luoda heille todellista painetta.

Kysyttäessä, määrittääkö paikka Mestarien liigassa Tottenhamin kauden onnistumisen, Conte ohjaa toisaalle.

– Tämä kysymys ei ole minulle, vaan seuralle. Joka tapauksessa se, että meillä on edelleen mahdollisuus taistella (Mestarien liiga -paikasta) kun kautta on jäljellä kolme ottelua, kertoo että kova työmme on ollut onnistunutta. Kun saavuin tänne, joukkue oli yhdeksäntenä, enkä usko että moni kuvitteli tätä mahdollisuutta kauen lopussa.