Valioliiga on julkistanut ehdokkaansa kuluvan kauden parhaaksi manageriksi.

Merkille pantavaa ehdokkaissa on se, että kirjoitushetkellä vain kaksi heistä on Valioliigan kärkikymmenikössä.

Kuluvan kauden parhaaksi manageriksi ovat ehdolla Manchester Cityn Pep Guardiola, Liverpoolin Jürgen Klopp, Crystal Palacen Patrick Vieira, Brentfordin Thomas Frank ja Newcastlen Eddie Howe.

City ja Liverpool kisaavat keskenään Valioliigan mestaruudesta. Guardiolan suojatit johtavat sarjaa kolmen pisteen erolla Kloppin ryhmään, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.

Vieira nimitettiin Palacen manageriksi viime kesänä, ja hän on onnistunut nostamaan joukkueensa heti debyyttikaudellaan sarjan keskikastiin, vaikka lontoolaisten pelaajistoa uudistettiin kesällä isolla kädellä.

Frank taas nosti Brentfordin täksi kaudeksi Englannin pääsarjatasolle ensimmäistä kertaa 74 vuoteen. Tanskalaisluotsin ryhmä on säilyttämässä sarjapaikkansa ilman suurempia ongelmia, ja se on saanut kehuja edistyksellisestä pelitavastaan, jolla ovat kaatuneet muun muassa Chelsea, Arsenal ja West Ham.

Howe taas on ollut Newcastlen uuden aikakauden ja pelastusprojektin pääarkkitehtejä. Hänet nimitettiin Magpiesin päävalmentajaksi viime marraskuussa joukkueen ollessa Valioliigassa viimeistä edellisenä. Newcastlesta on kuitenkin tulossa Howen alaisuudessa Valioliiga-historian ensimmäinen joukkue, joka säilyttää sarjapaikkansa jäätyään 14 ensimmäisellä kierroksella ilman voittoa.

Voittaja valitaan yleisön ja asiantuntijapaneelin yhteisäänillä. Kannattajat voivat äänestää omaa suosikkiaan Valioliigan sivuilla 16. toukokuuta kello 20 asti.