Entinen Borussia Dortmundin keskikenttäpelaaja Nuri Sahin arvioi FA Cupin finalistimanagereja Chelsean Thomas Tuchelia ja Liverpoolin Jürgen Kloppia. Molemmilla saksalaismanagereista on ollut vaikutus turkkilaisen uralla.

Nykyisin Antalyasporia Turkin pääsarjassa valmentava Sahin pelasi Kloppin alaisuudessa Dortmundissa uransa huippuvuosina voittaen Saksan Bundesliigan vuonna 2011 hänen kanssaan.

Palattuaan epäonnistuneen Real Madrid -jakson jälkeen Dortmundiin Chelsea-luotsi Tuchel oli hänen valmentajansa. Kaksikko inspiroi Sahinia ryhtymään myös itse valmennusuralle.

– Thomas oli minulle iso vaikuttaja valinnassani tulla valmentajaksi. Minusta heidän finaalissa mukanaolossa ei ole mitään yllättävää. Mielestäni tässä on kaksi uskomatonta valmentajaa ja mahtavaa joukkuetta, Sahin kehui Talksportille.

– Kun aloin työskennellä heidän kanssaan, molempien kohdalla oli selvää että he olivat erityistapauksia. Vaikka aikani Thomasin kanssa oli lyhyt, minulla loukkaantumisia, enkä pelannut tasollani, pystyit tuntemaan joistakin erimielisyyksistä huolimatta hänen olevan loistava valmentaja.

– Sama asia Jürgenin kanssa. He välittävät molemmat läsnäolollaan auran joukkueen seisomalla joukkueen edessä ja saavat sinun pelisi raiteille. Se on todella tärkeää.

Sahin pitää Kloppin ja Tuchelin taktista osaamista erinomaisena. Turkkilainen nostaa esille myös kaksikon erinomaisen henkisen puolen valmentamisen.

– Et menesty vain hyvillä taktiikoilla, koska me työskentelemme ihmisten kanssa, joilla on tunteet. Heillä on hyviä ja huonoja päiviä, joten vain taktiikat eivät riitä. Jos kyse olisi vain taktiikoista, monet ottelut olisivat tasapelejä, koska jokaisella valmentajalla on ideoita.