West Hamin pitkäaikainen kapteeni ja keskikenttäpelaaja Mark Noble jätti sunnuntaina hyvästit Hammersin kannattajille kauden viimeisessä kotiottelussa.

Koko ikänsä West Hamia kannattanut Noble, 35, on edustanut lontoolaisseuraa jo vuodesta 2000 alkaen. Kahta lainapestiä lukuun ottamatta hän on viettänyt koko uransa Ironsissa, jonka edustusjoukkueessa hän on esiintynyt kaikkiaan 549 kertaa.

Viime kauden lopussa Noble ilmoitti, että kuluva sesonki jää hänen viimeisekseen West Hamin paidassa. Hammers pelasi sunnuntaina 2-2-tasapelin Manchester Cityä vastaan, mutta isoin huomio ottelussa kiinnittyi Noblen jäähyväisiin.

Hän sai valtavat suosionosoitukset jo ennen pelin alkua, kun hän saapui nurmelle tervehtimään kannattajia. Vaihtopenkille palatessaan Noble pyyhki kyyneliä kasvoiltaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Kunnianosoitukset jatkuivat hänen pelinumeronsa mukaisesti 16. peliminuutilla, kun West Hamin kannattajat taputtivat minuutin putkeen kipparilleen. Seuraavat valtavat aplodit olivat vuorossa, kun Noble tuli 77. minuutilla vaihdosta kentälle ja sai Declan Ricelta kapteeninnauhan käteensä.

Ottelun päätyttyä Noble käveli lapsiensa kanssa kunniakujan lävitse keskiympyrään, jossa hän lausui vielä muutaman sanan kannattajille.

– Tämä on tietysti uskomattoman tunteikas päivä minulle ja perheelleni. Minulla on paljon perhettä täällä tänään, ja kun sanon ”paljon perhettä”, niin tarkoitan 60 000 [ihmistä], sanoi Noble kannattajiin viitaten.

Irons-kapteeni joutui odottamaan hetken ennen kuin pääsi jatkamaan puhumista, sillä kannattajat rupesivat jälleen laulamaan hänen nimeään.

– En halua puhua liikaa, olen ollut liian tunteikas viime aikoina. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat auttaneet minua urallani. Kuten me kaikki tiedämme, viimeiset kaksi vuotta ovat olleet ilmiömäisiä. Pelaajat, henkilökunta, taustajoukot, kaikki ovat olleet kerrassaan uskomattomia. Te kaikki olette varmasti samaa mieltä siitä, että meidän tulisi nousta seisomaan ja taputtaa myös heille.

– Viimeisenä muttei vähäisimpänä toivon, että olen tehnyt teidät ylpeiksi viimeisten 18 vuoden aikana, sanoi Noble kyyneliään pidätellen.

Voit katsoa Noblen puheen kokonaisuudessaan alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.