Mestaruussarjan nousukarsintafinaalin ensimmäinen osallistuja on selvillä. Välieristä finaaliin tiensä raivasi Huddersfield, joka voitti maanantaina kotikentällään Lutonin 1-0 ja koko otteluparin 2-1.

Ensimmäisellä puoliajalla tilanteita loi enemmän Luton, mutta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Toisella jaksolla hallinta puolestaan siirtyi selvemmin Huddersfieldille.

Isänniltä ehdittiin jo hylätä yksi maali paitsiona ja jättää tuomitsematta melko selvältä vaikuttanut rangaistuspotku, kunnes vihdoin 82. minuutilla kotiyleisö sai kunnolla syytä juhlaan. Sorba Thomasin vapaapotku leijaili Lutonin maalin takatolpalle, josta Jordan Rhodes liukui sen puolustajan estelyistä huolimatta maaliin. Se osuma riitti ottelun ja otteluparin voittoon. Peli päättyi näyttävään pitch invasioniin.

Hienon kauden pelannut ja viime vuosina pahojen talousvaikeuksien vuoksi hyvin alhaisilla sarjatasoilla käynyt Luton ei siis pelaa Valioliigassa vielä ensi kaudellakaan. Viimeksi Luton on pelannut Englannin pääsarjatasolla kaudella 1991-1992, eli viimeisellä kaudella ennen Valioliigan perustamista. Luton pelasi Englannin viidennellä sarjatasolla vielä kahdeksan kautta sitten, joten nousu on ollut nopeaa. Tämä kausi oli sille kolmas perättäinen Mestaruussarjassa.

Huddersfield pelasi Valioliigassa viimeksi kaudella 2018-2019.

Toinen finalisti ratkaistaan tiistaina Nottinghamin ja Sheffield Unitedin välisessä kamppailussa. Nottingham johtaa otteluparia avausosan jälkeen 2-1. Yksiosainen nousukarsintafinaali pelataan perinteiseen tapaan Wembleyllä, tänä vuonna sunnuntaina 29.5.