Manchester Unitedin uusi manageri Erik ten Hag aloittaa työnsä etuajassa.

United vahvisti viime kuussa nimittäneensä ten Hagin, 52, uudeksi managerikseen kesään 2025 ulottuvalla sopimuksella, joka sisältää jatko-option yhdestä lisävuodesta. Tuolloin kerrottiin, että Ajaxia luotsaavan hollantilaisen sopimus astuu voimaan kuluvan kauden jälkeen.

Manchester Unitedilla on vielä yksi ottelu pelaamatta tällä kaudella, mutta Ajaxin kausi on jo päättynyt. Ajax pelasi sunnuntaina kauden päätösottelussaan 2-2-tasapelin Vitessen kanssa varmistettuaan jo aiemmin Hollannin Eredivisien mestaruuden.

Sunnuntain ottelun jälkeen ten Hag sanoi, että hän ei osallistu Ajaxin kauden jälkeiselle Curaçaon-reissulle, koska hän haluaa jo keskittyä seuraavaan pestiinsä Manchesterissä.

[readmore from=Erik-ten-Hag]

– Kyllä, huomenna (maanantaina) pidetään juhlat koko henkilökunnan kanssa, mutta se on sitten siinä, kommentoi ten Hag Sky Sportsin mukaan.

– Ei, en aio olla mukana [Curaçaon-reissulla]. Se pitää paikkaansa. Minusta se on ymmärrettävää.

– Siellä (Unitedissa) riittää paljon hommia. Tietysti joka seurassa riittää töitä. Managerin työ keskittyy erityisesti seuraavaan kauteen valmistautumiseen, ja siellä on siinä mielessä paljon työtä.

– Siellä on henkilökuntaan liittyen ja myös joukkueen osalta paljon organisoitavia asioita. Seuraavien päivien aikana, tai itse asiassa huomisesta alkaen keskitymme siihen intensiivisesti.

Lehtitietojen mukaan ten Hag haluaisi Manchester Unitedissa valmennusryhmäänsä Mitchell van der Gaagin Ajaxista sekä entisen Valioliiga-managerin Steve McClarenin, joka toimi aikanaan Sir Alex Fergusonin apuvalmentajana Unitedissa.

Manchester Unitedia on marraskuun lopusta lähtien luotsannut väliaikaismanageri Ralf Rangnick, joka siirtyy kuluvan kauden jälkeen Itävallan A-maajoukkueen päävalmentajaksi, mutta hän jatkaa lisäksi Unitedissa neuvonantajan roolissa.

United pelaa ensi sunnuntaina kauden viimeisessä ottelussaan Crystal Palacen vieraana Valioliigassa. Vierasvoitto takaisi sen, että manchesteriläiset pelaavat ensi kaudella Eurooppa-liigassa.