Manchester Unitedin tuleva manageri Erik ten Hag sanoo, että seuralegendojen mielipiteet eivät vaikuta hänen joukkueensa toimintaan.

Moni Unitedin entisistä suurpelaajista, kuten Gary Neville, Roy Keane, Paul Scholes ja Rio Ferdinand, työskentelevät nykyään median parissa, eivätkä he ole pelänneet kritisoida entistä työnantajaansa ja sen managereita vuosien saatossa.

Ten Hag, 52, saapuu Englantiin tuoreena Hollannin mestarina. Hän voitti Ajaxin kanssa kolmesti Eredivisien mestaruuden ja kahdesti Hollannin cupin.

[readmore from=Manchester-United]

United tiedotti hollantilaisluotsin nimityksen yhteydessä, että hänen sopimuksensa astuu voimaan kuluvan kauden päätyttyä. Mutta koska Ajaxin kausi on jo päättynyt, ten Hag ilmoitti viime viikonloppuna, että hän siirtyy jo tämän viikon alusta alkaen Unitedin palvelukseen ja valmistautumaan ensi kautta varten.

Ten Hagia odotetaan Manchester Unitedin seurayhteisössä innolla, mutta hän saa varmasti osansa seuralegendojen kritiikistä, jos pelit eivät suju odotetulla tavalla. Hollantilaisluotsi sanoi De Telegraafin haastattelussa, että hän ei anna sen vaikuttaa työskentelyynsä.

– Sillä on vaikutusta, mutta sen ei pitäisi ikinä vaikuttaa pukuhuoneessa, kommentoi ten Hag Mirrorin mukaan.

– Ehkä siellä (Englannissa) kritiikki on kiivampaa. Manchester Unitedilla on yksinkertaisesti isompi kannattajakunta ja tavoittavuus kuin Ajaxilla, koska Englanti on paljon isompi maa, Valioliiga on paljon isompi sarja ja käytännössä kaikki on paljon isompaa.

– Hollantiin verrattuna se on kaksin-, kolmin-, nelinkertaisesti isompaa. Ehkä enemmänkin. Onneksi olen saanut yhä enemmän eväitä siihen, miten toimia tiettyjen tahojen kanssa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Suomen maajoukkueen ja Ajaxin pelaajalegenda Jari Litmanen (oik.) onnitteli Erik ten Hagia Eredivisien mestaruudesta. Kuva: Getty Images

Ten Hag uskoo, että hänen kokemuksensa ja saavutuksensa Ajaxissa ovat luoneet hänelle loistavan alustan nostaa Manchester United takaisin Valioliigan ja Euroopan kärkiseurojen joukkoon.

– Meillä oli mahdollisuus testata itseämme parhaita seuroja, pelaajia ja valmentajia vastaan, koska pelasimme Ajaxin kanssa niin monta ottelua Mestarien liigassa.

– Siellä taktinen haaste on korkeimmillaan. Olen pystynyt kehittämään itseäni sillä tasolla uskomattomalla tavalla. Mutta olen kehittynyt varmasti myös siinä, miten toimia tiettyjen tahojen kanssa, mitä asioita priorisoida ja kuinka laajasti asioita voi hallita.

– Miten minun pitäisi ohjata tiettyjä prosesseja Unitedissa? Entä mitä standardeja ja arvoja tulee soveltaa joukkueena? Kaikki tehdään suoritusta ajatellen ja varmistaaksemme, että toteutamme pelityyliämme oikein.

– Voin katsoa jokaista pelaajaa suoraan silmiin. Sen minä tiedän varmaksi. Olen tehnyt kaikki valintani hyvällä omatunnolla. Minun kanssani joukkueen etu tulee aina ensimmäisenä. Valitsen ne pelaajat, jotka sopivat parhaiten tuloksen aikaansaamiseksi. Valitsen ne pelaajat, joiden kanssa minulla on paras mahdollisuus voittaa.