Nottingham Forest varmisti tiistai-iltana paikkansa Mestaruussarjan nousukarsintafinaalissa Huddersfield Townia vastaan. Kaksiosainen välieräottelu Sheffield Unitedia vastaan ratkesi lopulta vasta rangaistuspotkukilpailulla.

Tunnelma City Groundilla oli mielettömien panosten äärellä luonnollisesti pelin lopussa todella jännittynyt. Tuo jännitys purkautui ratkaisun jälkeen riemuun, ja kannattajien kentälle ryntäämiseen. Valtaosin kyse oli todella riemuitsemisesta, mutta osin tapahtumat saivat todella ikävän käänteen.

Unitedin hyökkääjä Billy Sharp, joka ei loukkaantuneena pystynyt osallistumaan otteluun lainkaan, joutui kaaoksen keskellä mitä ilmeisimmin yllätyshyökkäyksen kohteeksi, ja lähti paikalta sekä järkyttyneenä että kolhittuna.

Sheffield United

@SheffieldUnited
“It’s assault. We’ve seen one of our players attacked.

He’s shuck up, bleeding, angry. It’ll be dealt with.”

Hecky on Billy Sharp.

Blades-manageri Paul Heckingbottom ei säästellyt kommenteissaan tapahtuneesta.

– Olen todistanut niin paljon keskusteluita siitä, miten kentälle heitetään tavaraa, ihmiset juoksevat kentälle, ja nähnyt asioita jotka vaarantavat pelaajien terveyden. Koskaan asioille ei tehdä mitään. Tällä kertaa tullaan tekemään.

Seuraava rinnastus avaa tilannetta melko hyvin.

– Miten voi olla mahdollista että ihminen tulee työpaikalleen, keskittyy työhönsä, ja joutuu tällaisen hyökkäyksen kohteeksi?

– Tämä on täysin asiatonta. Liian usein kuulee puheita tällaisista, mutta sitten mitään ei tapahdu. Tämä on vankilatuomion paikka.

Forest julkaisi asiasta tiedotteen, jossa huomioitiin vielä kohteeksi joutuneen pelaajan tausta.

– Olemme pöyristyneitä saadessamme tietää että meidän entinen pelaajamme Billy Sharp joutui hyökkäyksen kohteeksi poistuessaan stadionilta. Seura tulee työskentelemään yhdessä viranomaisten kanssa syyllisen löytämiseksi ja toimittaa seuraamukset, kuten elinikäisen porttikiellon peleihimme.

Sharp pelasi Forestissa lainalla kauden 2012-2013.

LUE MYÖS:

Valioliiganousua yhä hakevan Nottingham Forestin maalilla seisoi pakastin – Sheffield Unitedin haaveet murskaksi

Valioliigapaikan tuovan nousukarsintafinaalin osapuolet selvillä – maalivahdista kuoriutui supersankari