Tiistainen Mestaruussarjan nousukarsintojen välieräottelu Nottinghamin ja Sheffield Unitedin välillä päättyi ikäviin hulinoihin. Niiden seassa Nottinghamin kausikortin haltija Robert Biggs hyökkäsi Sheffield Unitedin kapteenin Billy Sharpin kimppuun ja puski tätä päällään. Sharp ei pelannut ottelussa.

30-vuotias Nottingham-fani myönsi torstaina käydyssä oikeuskäsittelyssä käyneensä Sharpin kimppuun. Sharp sai tilanteessa neljä tikkiä vaatineen haavan huuleensa. Biggsille langetettiin 24 viikon, eli vajaan puolen vuoden vankeustuomio.

Tuomaria pyydettiin määräämään Biggsille ehdollinen tuomio, sillä Biggs vetosi siihen, ettei hän tyttöystävineen selviäisi asuntolainansa lyhennyksistä, jos hän joutuisi vankilaan. Tuomari ei kuitenkaan heltynyt.

– Videoklippi todistaa, että juoksit kohti Billy Sharpia ja väistit kaikkia muita katsojia päästäksesi hänen luokseen, tuomari Grace Leong selosti tuomiota lukiessaan.

– Näkemykseni mukaan se oli määrätietoinen väkivaltaisuuden teko, vaikka ei olisikaan ollut suunniteltu. Se aiheutti herra Sharpille hyvin epämiellyttävän vamman. Sinun on täytynyt nähdä, että hän kaatui, mutta et jäänyt katsomaan, oliko hän kunnossa vai vakavasti loukkaantunut.

[readmore from=Billy-Sharp]

– Se oli niin vakava teko, että siitä on tuomittava vapausrangaistus.

Biggs määrättiin lisäksi maksamaan Sharpille 713 punnan korvaukset. Erillisestä syytteestä laittomasta kentälle menosta luovuttiin.

Ottelupari Nottingham-Sheffield United ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa Nottinghamin eduksi. Nottingham kohtaa ensi viikon sunnuntaina Wembleyllä pelattavassa nousufinaalissa Huddersfieldin.

Lähde: Sky Sports