Valioliigan kolmantena olevan Chelsean puolustus on menossa ensi kaudeksi uuteen uskoon. Lähtökuopissa ovat ainakin vahvistamattomien tietojen mukaan Barcelonaan siirtyvä Andreas Christensen ja Real Madridiin matkalla oleva Antonio Rüdiger. Myös Cesar Azpilicuetan ja Marcos Alonson arvellaan olevan siirtymässä muualle.

Etenkin 29-vuotiaan saksalaistopparin Rüdigerin lähtö Chelseasta ilmaissiirrolla on seuralle valtava isku. Rüdiger on Chelsean tämän kauden ylivoimainen peliaikakuningas ja lukeutuu joukkueen ehdottomasti parhaisiin ja tärkeimpiin pelaajiin.

Sky Sportsin asiantuntijakolumnisti Paul Merson kuitenkin arvelee, että Chelsea menetti pelin Rüdigerin suhteen jo kauan sitten, joukkueen ollessa vielä edellisen valmentajan Frank Lampardin valmennuksessa.

– Rüdigerin menettäminen Real Madridiin tulee särkemään Chelsean sydämen. Hän kuitenkin teki päätöksensä jo 18 kuukautta sitten johtuen siitä, kuinka Lampard kohteli häntä, Merson väittää kolumnissaan.

– Lampard hyllytti hänet täysin ulos joukkueesta. Luulen, että sillä oli kauaskantoinen vaikutus Rüdigeriin. Silloin hän päätti, ettei allekirjoita uutta sopimusta.

Merson ei myöskään usko, että Rüdigerin korvaamisesta tulisi helppoa.

– Chelsea luopuu 70-80 miljoonan punnan puolustajasta ilmaiseksi, ja heidän täytyy hankkia 70 miljoonalla punnalla joku, joka ei ole läheskään yhtä hyvä kuin Rüdiger.

[readmore from=Antonio-Rudiger]

– Heidän täytyy vahvistaa puolustustaan, sillä Rüdiger ja Andreas Christensen lähtevät. Pidän Trevor Chalobahista, mutta koska Chelsea pelaa kolmen topparin linjalla, heidän täytyy hankkia toinen puolustaja, Merson lisäsi.

Frank Lampard valmensi Chelseaa kesästä 2019 tammikuuhun 2021. Rüdiger vietti syyskauden 2020 pääosin vaihtopenkillä etenkin valioliigaotteluissa, mutta palasi vakioavauskokoonpanon pelaajaksi heti Lampardin potkujen jälkeen, maanmies Thomas Tuchelin otettua Chelseassa ohjat.