Graham Potter uskoo Brighton-kapteeni Lewis Dunkin voivan pelata Mark Noblen tavoin Valioliigaa kolmenkympin puoliväliin saakka.

35-vuotias West Hamin keskikenttäpelaaja Noble pelaa sunnuntaina Seagullsin vieraana uransa viimeisen ottelun Amex Stadiumilla. Englantilainen on Hammersia seuran historiassa pisimpään palvellut pelaaja.

Brightonin oma yhden seuran mies Dunk ,30, nousi seuran edustukseen kaudella 2010-2011. Puolustaja on pelannut tällä kaudella 28 valioliigaottelua.

Kokonaisuudessaan kapteenin vyöltä löytyy 373 ottelua Brightonissa.

Potterin mielestä Dunk voi hyvin pysyä huipulla Noblen ikään saakka.

– Hän pystyy siihen, koska hän pitää hyvin itsestään huolta, Potter kommentoi lehdistölle.

– Kun hän on tullut vanhemmaksi, hänestä on tullut enemmän tietoinen siitä mitä hänen tarvitsee tehdä, kuinka hänen on pidettävä kehostaan huolta. Hänestä on tullut älykkäämpi kuin olisit osannut kuvitellakaan.

– Mitä enemmän hän kerää kokemusta, sitä enemmän tietoa hän saa itsestään, joukkueestaan ja omasta pelistään. Nämä asiat auttavat sinua vanhempana.

Dunk kärsi tällä kaudella uransa ensimmäisen pahemman loukkaantumisen. Polvivamma piti topparin sivussa yhdeksästä ottelusta joulukuun ja tammikuun välillä.

– Hänellä on ollut haastava vuosi. Uran ensimmäinen suurempi loukkaantuminen, jonka kanssa hän joutui psykologisesti pärjäämään. Se ei ollut helppoa, koska hänen vaatimuksensa ovat korkealla. Olemme kuitenkin viime aikoina nähneet hänen palanneen huippukuntoon, Potter lisäsi.

– Hän on ollut minulle suuri tuki koko aikanani täällä ollessani ja meillä on ilo pitää hänet täällä yhden seuran miehenä.