Manchester City on Valioliigan mestari kaudella 2021-22!

Mestaruus ratkesi vasta sunnuntaina sarjan päätöspäivänä. City lähti viimeiselle kierrokselle sarjakärjessä, pisteen edellä Liverpoolia.

Manchester City voitti Aston Villan 3-2 ja Liverpool kaatoi Wolverhamptonin 3-1, mikä tarkoitti sitä, että City säilytti pisteen johtonsa loppuun saakka.

Etihad Stadiumilla Villa siirtyi vierasjohtoon 37. minuutilla, kun Lucas Digne tarjoili nappikeskityksen Matty Cashille, joka puski pelivälineen voimalla sisään.

Vierasjoukkue iski toistamiseen 68. minuutilla. Ollie Watkins voitti hyökkäyspäässä pääpallon, ja kuula tuli Philippe Coutinholle, joka haki oikean jalkansa vapaaksi ja tykitti pallon etukulmaan.

Varsinaista peliaikaa oli vartti jäljellä, kun manchesteriläiset nousivat maalin päähän. Raheem Sterlingin keskitys leijaili takatolpalle İlkay Gündoğanille, joka puski pallon lähietäisyydeltä sisään.

Peliä ehdittiin jatkaa vain pari minuuttia, kunnes City iski jälleen. Oleksandr Zintšenko jallitti yhden puolustajan ja tarjoili pallon takaviistoon Rodrille, joka sijoitti tarkan kudin etukulmaan.

Manchesteriläisten toinenkin maali ehti vanhentua vain pari minuuttia, kunnes City osui taas. Kevin de Bruyne taisteli irtopallon itselleen Villan puoliskolla ja tarjoili takatolpalle maagisen syötön Gündoğanille, joka iski illan toisen osumansa.

Anfieldillä Wolves siirtyi johtoon jo reilun kahden minuutin jälkeen Pedro Neton osumalla. Liverpoolin toppari Ibrahima Konaté arvioi täysin väärin vieraiden maalivahdin José Sán pitkän avauksen, ja Raul Jiménez karkasi puolittaiseen läpiajoon. Meksikolaiskärki tarjoili lopuksi avopaikan Netolle, joka viimeisteli noin viiden metrin päästä maalista.

Liverpool tuli tasoihin 24. minuutilla. Thiago Alcântara vapautti Sadio Manén läpiajoon nerokkaalla kantapääjatkolla, ja senegalilaishyökkääjä laittoi pallon etunurkkaan.

Toista jaksoa ehdittiin pelata viitisen minuuttia, kun Mané heilutti verkkoa toistamiseen, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsion takia.

Kotijoukkueen voittomaalia odoteltiin lopulta aina 84. minuutille saakka. Pallo jäi kulmapotkun jälkimainingeissa pomppimaan Wolvesin maalille, ja Mohamed Salah ujutti pelivälineen etutolpan viereltä sisään.

Andrew Robertson iski vielä 89. minuutilla Liverpoolin viimeisen maalin, mutta voitto jäi laihaksi lohduksi, koska Manchester City voitti toisaalla oman ottelunsa.