Valioliigan kausi 2021-2022 tulee päätökseen tänään, sunnuntaina, kun sarjassa pelataan täysi kierros kello 18.00 alkaen.

Television välityksellä seurattavissa ovat ottelut Liverpool-Wolverhampton (V Sport+ Suomi) sekä Manchester City-Aston Villa (V Sport 2 Suomi). Kaikki ottelut ovat katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayn kautta.

Suurin huomio kiinnittyy siihen, kuka vie mestaruuden, mutta panoksia riittää myös taistelussa europaikoista sekä putoamiskamppailussa. Olemme koonneet tähän artikkeliin, mistä kaikesta Valioliigan päätöspäivänä vielä pelataan.

Mestaruustaisto

Manchester City lähtee päätöspäivään sarjakärjessä, pisteen edellä Liverpoolia. Cityn maaliero on kuusi pykälää parempi kuin Liverpoolilla. Kummatkin ovat varmistaneet paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa, eikä kumpikaan voi pudota toista sijaa alemmas.

Kolmas sija

Teoriassa Chelsea voi vielä pudota kolmannelta sijalta, mutta käytännössä se vaatisi ihmettä. Chelsea on kolme pistettä edellä neljäntenä majailevaa Tottenhamia, jonka maaliero on 18 osumaa perässä Chelseaa. Chelsea on jo varmistanut paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa.

Neljäs sija, viimeinen paikka Mestarien liigassa

Tottenham on neljäntenä, kaksi pistettä edellä viidentenä majailevaa paikallisvastustajaansa Arsenalia, jonka maaliero on 15 pykälää huonompi kuin Spursilla. Käytännössä Arsenalin nousu neljännelle sijalla vaatisi siis voittoa Arsenalille ja tappiota Tottenhamille.

Sijat 5-6, Eurooppa-liiga

Arsenalin tai Tottenhamin taakse kuudennelle sijalle päätyy joko Manchester United tai West Ham. Manchester United johtaa West Hamia kahden pisteen erolla, mutta Hammersilla on kymmenen osuman verran parempi maaliero.

Seitsemäs sija, Konferenssiliiga

Jos Manchester United häviää tai pelaa tasapelin ja West Ham voittaa oman ottelunsa, Manchester United pelaa Konferenssiliigassa ensi kaudella. Kahdeksannella sijalla oleva Wolverhampton ei voi enää nousta West Hamin ohi.

Putoaminen

Norwichin ja Watfordin putoaminen sarjaporrasta alemmas on varmistunut jo aiemmin, mutta niiden mukana tippuu vielä Leeds tai Burnley. Leeds lähtee päätöskierroksella 18. sijalta, tasapisteissä Burnleyn kanssa, mutta sillä on 20 pykälää huonompi maaliero kuin Burnleyllä. Säilyäkseen Leedsin pitää siis kerätä tänään enemmän pisteitä kuin Burnley. Burnley jatkaa varmuudella Valioliigassa, jos se voittaa tai Leeds häviää.

Kaikki ottelut

Arsenal – Everton
Brentford – Leeds
Brighton – West Ham
Burnley – Newcastle
Chelsea – Watford
Crystal Palace – Manchester United
Leicester – Southampton
Liverpool – Wolverhampton
Manchester City – Aston Villa
Norwich vs Tottenham

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Mestaruustaistelu, säilymistaistelu sekä taistelu viimeisestä Mestarien liiga -paikasta.

Valioliigan viimeinen kierros ei voisi jännemmäksi muuttua!

Studio starttaa klo 17:00.

📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport 2

➡️ viaplay.fi

#valioliiga