Manchester Unitedin väliaikaismanageri Ralf Rangnick sanoo, että hänen on täytynyt tehdä kompromisseja joukkueen pelaamisessa tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldon takia.

Rangnick siirtyi Unitedin väliaikaiskäskyttäjäksi viime marraskuussa. Maineikas saksalaisvalmentaja tunnetaan muun muassa Jürgen Kloppin ja Thomas Tuchelin eräänlaisena innoittajana, ja häntä on kutsuttu myös yhdeksi gegenpressin, eli vastaprässin, merkittävimmistä kehittäjistä.

Monet odottivat Rangnickin tuovan aggressiivisen prässinsä myös Unitediin, mutta manchesteriläiset ovat näyttäneet ajoittain kaikelta muulta kuin yhtenäiseen filosofiaan nojaavalta kollektiivilta, jota Rangnickin ihannejalkapallo vaatisi.

Lehdistötilaisuudessaan Rangnickilta kysyttiin, onko hän pettynyt siihen, että jotkut pelaajista eivät ole ottaneet hänen filosofiaansa omakseen.

– Myönnän, että emme ikinä päässeet lähelle sitä aggressiivista, proaktiivista jalkapalloa. Se riippuu fyysisyydestä, jos haluamme pelata sillä tavalla, kommentoi Rangnick Athleticin mukaan.

– Jos mietitte Jürgen Kloppin ensimmäistä kautta Liverpoolissa, he eivät pelanneet sellaista jalkapalloa. Se vaati puolitoista kautta. He tulivat lopulta [Kloppin debyyttikaudella] kahdeksanneksi.

– Olen enemmän kuin itsekriittinen. Minun olisi pitänyt onnistua paremmin. Odotin, että minä ja valmennusryhmäni olisimme voineet kehittää tätä joukkuetta kestävämmällä tavalla. Me emme onnistuneet siinä, eikä syy ole ainoastaan pelaajissa, sen pitäisi olla meissä.

Rangnickilta kysyttiin tarkentavasti siitä, miksi United ei ole prässännyt samalla tavalla kuin hänet aiemmat joukkueensa. Saksalaisvalmentaja otti itse esimerkiksi Ronaldon.

– Minä olen se, joka on eniten pettynyt siihen ja turhautunut siitä. Meidän vain oli yhdessä vaiheessa etsittävä kompromisseja – hyökättävä hieman syvemmältä, miten voimme varmistaa, että saamme hyökkäävät pelaajamme omille paikoilleen?

– Cristiano teki muutaman maalin, mutta – ja en syytä häntä yhtään, hän pärjäsi mahtavasti niissä peleissä – Cristiano ei ole prässimonsteri. Hän ei ole sellainen pelaaja, ei ollut edes nuorempana, hän ei ollut sellainen nuori pelaaja, joka itkee ja huutaa: “Hurraa, vastustajalla on pallo, missä voimme voittaa pallon takaisin?”

– Ja sama koskee aika montaa muutakin pelaajaa, joten meidän oli tehtävä kompromisseja yhdessä vaiheessa. Ehkä teimme niitä hieman liikaa, sekin on mahdollista. Mutta, kuten sanoin, emme ikinä löytäneet oikeaa tasapainoa sen välille, mitä meidän on tehtävä pallollisena ja pallottomana.

Kuudenneksi tai seitsemänneksi päätyvä Manchester United kohtaa tänään, sunnuntaina, Valioliigan päätöskierroksella Crystal Palacen vieraskentällä. Ronaldo on Unitedin tämän kauden paras maalintekijä 24 osumallaan. Portugalilaistähti on Palace-ottelusta sivussa lonkankoukistajavamman taka.