Manchester Unitedin kannattajia odotti tiistaina erikoinen yllätys, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC:n uutislähetyksessä kerrottiin, että heidän suosikkijoukkueensa on ”roskaa”.

Aamun uutislähetys eteni muuten täysin normaalisti, kunnes uutisnauhalle ilmestyi teksti: ”Manchester United on roskaa”.

Kaksi tuntia myöhemmin BBC:n uutisankkuri pyysi tapahtunutta anteeksi ja sanoi sen johtuneen harjoittelijan mokasta.

– Hieman aiemmin jotkut teistä huomasivat ehkä jotain melko epätavallista uutisnauhassamme, joka kulkee ruudun alareunassa uutisten kanssa.

– Siinä kommentoitiin Manchester Unitedia. Toivottavasti Manchester Unitedin kannattajat eivät loukkaantuneet siitä.

– Kulissien takana joku harjoitteli opettelemaan uutisnauhan käyttöä ja tekstin laittamista siihen, joten he kirjoittivat vain satunnaisia asioita, eivät tosissaan.

– Joten pahoittelut, jos näit sen ja loukkaannuit ja olet Manchester Unitedin kannattaja, mutta se oli varmasti virhe. Sen ei ollut tarkoitus näkyä ruudulla, joten näin siinä kävi. Ajattelimme vain, että meidän on parempi selittää se teille.

Manchester United tuli tällä kaudella sarjataulukossa kuudenneksi keräten huonoimman pistesaldonsa koko Valioliigan aikakaudella (1992-).

Scott Bryan

@scottygb

Scott Bryan

@scottygb
For a few moments this morning the BBC News ticker said the words “Manchester United are rubbish.”
UPDATE: BBC News have apologised.

They say that a trainee was learning how to write text for the ticker and accidentally published them onto the BBC News Channel.