Manchester Cityn hyökkäyskalusto tulee olemaan ensi kaudella aiempaa vahvempi. City on jo vahvistanut Erling Braut Hålandin siirron, ja hänen lisäkseen seuraan saapuu argentiinalaishyökkääjä Julián Álvarez, joka on pelannut alkuvuoden River Platessa lainalla.

Ja hyvin on pelannutkin. 22-vuotias Álvarez on tehnyt 17 otteluun yhteensä 14 maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Käsittämättömin iltapuhde häneltä nähtiin torstain vastaisena yönä pelatussa Copa Libertadoresin ottelussa, jossa River Plate kohtasi perulaisen Alianza Liman.

River Plate voitti ottelun peräti 8-1 ja joukkueen tehokkaimpana pelaajana hääri Álvarez, joka paukutti ”tuplahattutempun” eli huimat kuusi (!) maalia. Argentiinalaishyökkääjä teki maalinsa tasaisessa tahdissa: kolme kummallakin puoliajalla.

Vaikka Håland on lähtökohtaisesti selkeä ykkösvalinta Cityn kärkipelaajaksi, tuo Álvarez seuraan loistavan kilpailutilanteen. Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaamaan myös sekä vasemmassa että oikeassa laidassa, joten poissuljettua ei ole sekään, etteikö kaksikko voisi samanaikaisesti olla kentällä.

Álvarezia on kosiskeltu ensi kaudeksi lainalle, mutta Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano on vahvistanut, että argentiinalainen ainakin aloittaa kauden 2022-23 Taivaansinisissä.

– Olemme saaneet monilta seuroilta lainatarjouksia Julián Álvarezista – mutta hän ei aio lähteä. Hän pelaa harjoituskauden kanssamme ja uskon, että hän pysyy täällä, Soriano sanoo.

GOAL

@goal
Soon-to-be Manchester City forward Julian Alvarez just scored six goals in one match for River Plate 🤯

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Manchester City CEO Ferran Soriano on Julián Álvarez: “We’ve had many offers from clubs to loan Julian Alvarez - but he is not going to leave”, tells @sunmartinb. 🔵🇦🇷 #MCFC

“He will do pre-season with us and I think he will stay. Barcelona? No, Barça were not interested”.