Liverpool ja Real Madrid ottavat yhteen lauantaina Mestarien liigan loppuottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kahdeksan kertaa, ja kaikki keskinäiset kamppailut on käyty Mestarien liigassa tai sen edeltäjässä Euroopan Cupissa.

Real Madrid on lähtenyt ottelusta voittajana neljästi, Liverpool kolmesti ja kerran on pelattu tasan.

Joukkueet ovat kohdanneet Mestarien liigan finaalissa kahdesti aiemminkin: vuonna 1981 ja vuonna 2018. Ensimmäisessä loppuottelussa Liverpool oli vahvempi lukemin 1-0 ja toisessa Real Madrid voitti maalein 3-1.

Liverpool ja Real Madrid olivat viimeksi vastakkain viime kauden puolivälierävaiheessa, josta Los Blancos jatkoi seuraavalle kierrokselle yhteismaalein 3-1.

Kuntopuntari

Liverpool: V, V, V, V, T

22.5. Liverpool – Wolverhampton 3-1 (Valioliiga)
17.5. Southampton – Liverpool 1-2 (Valioliiga)
14.5. Chelsea – Liverpool 0-1 RP:n jälkeen (FA Cup)
10.5. Aston Villa – Liverpool 1-2 (Valioliiga)
7.5. Liverpool – Tottenham 1-1 (Valioliiga)

Real Madrid: T, T, V, H, V

20.5. Real Madrid – Real Betis 0-0 (La Liga)
15.5. Cádiz – Real Madrid 1-1 (La Liga)
12.5. Real Madrid – Levante 6-0 (La Liga)
8.5. Atlético Madrid – Real Madrid 1-0 (La Liga)
4.5. Real Madrid – Manchester City 3-1 JA:n jälkeen (Mestarien liiga)

Poissaolijat

Liverpool

Divock Origi (lihasvamma)

Thiago Alcântara (epävarma)

Real Madrid

Arvioidut avaukset

Liverpool

Díaz, Mané, Salah
Thiago, Fabinho, Henderson
Robertson, Konaté, van Dijk, Alexander-Arnold
Alisson

Real Madrid

Vinícius Jr, Benzema
Kroos, Casemiro, Modrić, Valverde
Mendy, Alaba, Militão, Carvajal
Courtois

Valmentajien kommentit

Jürgen Klopp, Liverpool

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että hänen joukkueensa on nyt kokeneempi finaaleissa kävijä kuin keväällä 2018, jolloin Real Madrid voitti hänen suojattinsa loppuottelussa.

– Se on ehdottomasti hyvä asia, että olemme pelanneet finaaleissa ennenkin. Vuoden 2019 finaalin voitettuamme sanoin, että kaikissa aiemmin pelaamissamme finaaleissa pelasimme parempaa jalkapalloa, mutta hävisimme. Joten meidän on opittava voittamaan niitä ja olemmekin voittaneet muutaman. Emme Mestarien liigan finaaleja, mutta muutaman muun. Olemme kokeneempia, ja se on luultavasti hyvä asia.

Kloppilta kysyttiin, onko Liverpool kostoretkellä edellisen keskinäisen finaalin takia.

– Sellainen tunne on ehdottomasti olemassa, että haluamme korjata asiat, mutta se ei saa olla päällimmäinen ajatuksemme. Jos me menemme sinne huutaen kostoa ja takaisinmaksua, niin se ei toimi. Se ei ole meidän tapaistamme. Me tulimme tähän loppuotteluun eri tavalla. Meidän on pelattava omalla tavallamme ja siihen me pyrimme.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Klopp on johdattanut Liverpoolin tällä kaudella jo liigacupin sekä FA Cupin voittoihin ja Valioliigassa toiseksi. Kuva: Getty Images

Carlo Ancelotti, Real Madrid

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti valmistautuu jo uransa viidenteen Mestarien liigan loppuotteluun valmentajana.

– Olen ajatellut sitä. Ensimmäisestä kerrasta on kulunut monta vuotta. Jalkapallo on muuttunut, ja olen pystynyt sopeutumaan näihin muutoksiin. Paljon on muuttunut vuoden 2003 ensimmäisen finaalini jälkeen. Ne ovat olleet positiivisia muutoksia. Jalkapallo on erittäin, erittäin mielenkiintoinen show, ja minä sopeudun näihin muutoksiin, koska olen intohimoinen tämän lajin suhteen.

– Miltä tuntuu voittaa se (Mestarien liiga)? Se tuntuu siltä, että on voittanut kaikista tärkeimmän kilpailun ja tehnyt työnsä hyvin. Onko erilaista voittaa se valmentajana ja pelaajana? No, kyllä. Tunteet ovat erilaisia. Valmentajana ne ovat vahvempia. Pelaajana on osa ryhmää, joka voittaa pokaalin, mutta valmentajalla on enemmän vastuuta.

Ancelotti ei usko, että kummankaan joukkueen tarvitsee kaivaa motivaatiota peliin menneistä tuloksista.

– En usko, että sillä on juurikaan väliä. Kaksi mahtavaa joukkuetta kohtaa toisensa, ja se, jolla on enemmän rohkeutta ja persoonallisuutta voittaa lopulta.

– Liverpool on laadukas joukkue, joka pelaa korkealla intensiteetillä ja hyvin organisoidusti. He ovat yksi parhaista joukkueista. Jürgen Klopp on mahtava valmentaja. Minulla on mahtava suhde hänen kanssaan. Hän on mahtava valmentaja, joka on tuonut joitain uusia asioita jalkapalloon joukkueidensa intensiivisyydellä ja hyökkäyspään paineella. Hän tekee mahtavaa työtä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ancelottilla on mahdollisuus nousta historian ensimmäiseksi valmentajaksi, joka on voittanut Mestarien liigan neljästi. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Ranskan Stade de Francella pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana ilmaiskanava MTV3:lta sekä maksullisilta C More Sport 2:lta ja C Moren suoratoistopalvelusta.

C Moren kanavilla studio-osuus alkaa kello 21.00, ja MTV3 hyppää suoraan lähetykseen mukaan 21.25. Pelin selostavat Tuomas Virkkunen ja Mika Väyrynen.

Lähteet: Liverpool, Real Madrid, Transfermarkt, UEFA