Mike Phelan on jättämässä tehtävänsä Manchester Unitedin apuvalmentajana, kertoo Manchester Evening News.

Phelan, 59, edusti Unitedia jo pelaajaurallaan, ja hän on toiminut seurassa erilaisissa valmennustehtävissä vuosina 1999-2013 ja joulukuusta 2018 eteenpäin.

Viime marraskuussa Manchester United pestasi väliaikaismanagerikseen Ralf Rangnickin, joka toi mukanaan kolme henkilöä taustajoukkoihinsa: apuvalmentaja Chris Armasin, analyytikko Ewan Sharpin sekä urheilupsykologi Sascha Lensen.

[readmore from=Manchester-United]

Rangnick siirtyy tänä kesänä Itävallan A-maajoukkueen päävalmentajaksi, mutta hän jatkaa myös Unitedin palveluksessa neuvonantajan roolissa. Armas, Sharp ja Lense taas jättävät seuran pysyvästi.

Phelan sai jatkaa töitään Rangnickin nimityksen jälkeen, mutta Manchester Evening Newsin mukaan hänellä oli pienempi rooli valmennusryhmässä kuin aiemmin.

Manchester United vahvisti huhtikuussa, että sen seuraava pysyvä manageri on Ajaxista siirtyvä Erik ten Hag. Hollantilaisluotsi toi Amsterdamista apulaisekseen Mitchell van der Gaagin. Hänen toiseksi apuvalmentajakseen palkattiin Steve McClaren, joka toimi Unitedissa vastaavassa roolissa jo vuosituhanteen vaihteessa.

MEN:n mukaan maalivahtivalmentajat Richard Hartis ja Craig Mawson sekä erikoistilannevalmentaja Eric Ramsay jatkavat tehtävissään myös ten Hagin aikakaudelle.

Ramsay sai viime joulukuussa entistä isomman vastuun Unitedin valmennusryhmässä, kun Michael Carrick ja Kieran McKenna jättivät paikkansa.