Manchester Cityn laitahyökkääjä Jayden Braaf siirtyy ilmaiseksi Borussia Dortmundiin.

Braaf, 19, on allekirjoittanut Dortmundin kanssa kesään 2025 ulottuvan sopimuksen.

Hollantilaislaituri siirtyi Cityyn vuonna 2018 kotimaastaan PSV Eindhovenin organisaatiosta, ja Manchesterissä huomattiin nopeasti, että hän on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista seuran akatemiassa.

Braaf ei kuitenkin ikinä onnistunut murtautumaan edustusjoukkueeseen. Athleticin mukaan valmentajat tulivat kahden viime vuoden aikana siihen lopputulokseen, että Braafin asenne ei ollut ykkösmiehistön treeneissä vaaditulla tasolla.

Tammikuussa 2021 Braaf lainattiin Udineseen, mutta hän ehti pelata Italiassa vain neljä ottelua ennen kuin loukkasi polvensa vakavasti.

– Olemme seuranneet Jaydenin kehitystä tiiviisti jo vuosia, ja hän on osoittanut jo aiemmin, että hän voi ratkaista pelejä vauhdillaan ja lahjakkuudellaan. Yli vuoden loukkaantumisen jälkeen hän tarvitsee varmasti aikaa saadakseen entiset voimansa takaisin ja vakiinnuttaakseen paikkansa miesten jalkapallossa. Haluamme antaa hänelle siihen aikaa ja nostaa hänet varovasti mukaan. Jos Jayden selviää seuraavasta vaiheesta ja pysyy keskittyneenä, meillä on käsissämme suuri lahjakkuus, kommentoi Dortmundin tuleva urheilutoimenjohtaja Sebastian Kehl seuran tiedotteessa.

Manchester Citystä on lähtenyt viime vuosina parikin nuorta lupausta Borussia Dortmundiin. Toissa vuonna Saksaan suuntasi Jamie Bynoe-Gittens, 17, mutta nimekkäin esimerkki on Jadon Sancho, joka siirtyi Dortmundiin vuonna 2017 ja palasi Englantiin viime kesänä, kun Manchester United maksoi hänestä 85 miljoonaa euroa.

Borussia Dortmund

@BlackYellow
Welcome to Dortmund, Mr. Braaf! 👋