Huddersfield-kapteeni Jonathan Hogg uskoo seuransa olevan valmiimpi Valioliigaan kuin edellisellä kerrallaan David Wagnerin alaisuudessa. Terriers kohtaa sunnuntaina Nottingham Forestin Nousukarsintojen finaalissa.

33-vuotias Hogg on Huddersfieldin joukkueesta ainoa, joka oli mukana Wagnerin vuoden 2017 nousumiehistössä. Seura putosi vuonna 2019 takaisin Mestaruussarjaan vietettyään kaksi kautta pääsarjatasolla.

– Uskon meidän olevan joukkueena paremmin varustautunut. Meidän on kuitenkin ensin päästävä sinne, Hogg kommentoi lehdistölle ennen finaalia.

– Ehkäpä meillä ei yksilöinä ole vastaavaa laatua mitä Aaron Mooy ja Philip Billing olivat, mutta meidän yhtenäisyydessä on jotakin erityistä. Monellakaan joukkueella ei ole vastaavaa, mitä meillä on.

Huddersfield oli kauden alussa suosikkeja putoamaan alaspäin League Oneen. Valmentaja Carlos Corberan on kuitenkin onnistunut kääntämään viime kaudet putoamistaistelussa olleen Terriersin kurssin.

Seura ei hävinnyt viimeiseen seitsemään otteluun ennen pudotuspelejä kertaakaan.

Hoggin mukaan ratkaiseva ero nykyisessä ryhmässä Wagnerin aikoihin on yhteishenki.

– Tässä on paljon samankaltaisuuksia, mutta myös paljon eroja. Niin pelitavassa, pelaajissa, kuin henkilökunnassa.

– Rekrytointi on ollut erinomaista. Meillä on pelaajia jotka haluavat tehdä töitä ja taistella toistensa puolesta. Meillä ei ollut aiemmin vastaavaa yhteishenkeä. Sisään tulleet pelaajat ovat kääntäneet sen ongelman.

Sunnuntain karsintafinaali on Hoggin uran kolmas. Kapteeni oli myös vuonna 2013 mukana, kun hänen silloin edustamansa Watford hävisi Crystal Palacelle.