Lauantainen Mestarien liigan loppuottelu päättyi Real Madridin 1-0-voittoon, mutta suureksi puheenaiheeksi nousivat myös ottelun suuret järjestelyvaikeudet. Finaali pääsi alkamaan noin 35 minuuttia aikataulusta myöhässä, koska katsojat eivät päässeet ajoissa paikoilleen.

Järjestyksenvalvojat ja poliisi suihkuttivat kannattajien päälle kyynelkaasua ja pippurisumutetta, ja stadionilla ja sen edustalta myös ryösteltiin katsojien omaisuutta. Pariisin poliisivoimat ovat syyttäneet tapahtuneesta suurta määrää väärennettyjä pääsylippuja, mutta silminnäkijähavainnot eivät ole tukeneet tätä selitystä.

Yksi paikalla olleista, jonka omaisuutta varastettiin, oli Liverpoolin pormestari Steve Rotheram. Rotheram kertoi Twitterissä, että häneltä varastettiin ennen ottelun alkua kännykkä ja muuta omaisuutta.

Rotheram on ollut myös hyvin tuohtunut siihen, miten poliisi kohteli Liverpoolin faneja.

– Elinikäisenä fanina ja Liverpoolin kaupungin edustajana olin raivoissani siitä, miten Ranskan poliisi kohteli Liverpoolin faneja. Tapahtumat Stade de Francen ulkopuolella ennen ja jälkeen ottelun olivat täysin kaoottisia. Se vaikutti johtuneen valvonnan ja viestinnän pettämisestä, Rotheram luonnehti.

– Tapahtunutta oli vaikeaa seurata. Fanit matkustivat paikalle toivoen elämänsä iltaa, mutta näytti siltä, että Gendarmerie (poliisivoimat) etsikin konfliktia.

– Jos jonkin seuran, niin tämän seuran fanit ymmärtävät, millainen vaara jalkapallo-ottelun huonoon organisointiin sisältyy. Olen pettynyt siihen, kuinka valmiita muiden joukkueiden kannattajat näyttävät olemaan nielemään UEFA:n ja Ranskan viranomaisten syöttämät valheet ja misinformaation – etenkin, kun sosiaalinen media on täynnä totuuden näyttäviä kuvia.

Lähde: Goal

Steve Rotheram

@MetroMayorSteve
Sorry if I've been quiet since Saturday but, like too many others, I had my phone and other belongings stolen by dippers on the approach to the stadium. If you need to contact me while I sort a new phone, my DMs are open.

I'll have much more to say shortly.