Manchester Cityn organisaatioon kotimaansa Kawasaki Frontalesta vuonna 2019 siirtynyt Ko Itakura oli päättyneellä kaudella osa paluunsa Bundesliigaan varmistanutta Schalken joukkuetta. Lainapestiin kuulunut osto-optio jää saksalaisilta kuitenkin taloudellisten syiden vuoksi käyttämättä.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Ko olisi ollut profiilipelaajiamme tällä kaudella. Olisimme todella halunneet pitää hänet Bundesliiga-joukkueessa, mutta se ei ollut taloudellisesti mahdollista. Emme halua peitellä tätä asiaa.

26-vuotias Itakura on pääasialliselta pelipaikaltaan toppari, mutta toimi Schalkessa myös puolustavana keskikenttäpelaajana.

Vaikka jatkaminen Saksassa uudelleen pääsarjaan palanneen joukkueen riveissä on siis pois korteista, on sellaisessa pelaaminen Englannissa mahdollista – ainakin Fulham ja Bournemouth ovat Sky Sportsin mukaan kiinnostuneita japanilaisen palveluksista. Itakura on ennen Schalke-lainaansa pelannut vastaavilla pesteillä pariin otteeseen myös hollantilaisessa Groningenissa.