Keskuspuolustaja Antonio Rüdigerin pitkään tiedossa ollut siirto Real Madridiin julkistettiin kesäkuun alkajaisiksi torstaina. Chelsean takalinjojen johtohahmo saattaisi hyvinkin jatkaa Bluesissa edelleen, ellei seura olisi tehyt tämän sopimuskuvioiden suhteen surkeita ratkaisuja.

Sky Sports perkaa syitä, jotka maksoivat saksalaisen lähdön Espanjaan.

Rüdiger oli allekirjoittamassa uutta sopimusta Chelsean kanssa vuonna 2020, sen jälkeen kun seura oli päättänyt päästää hänet lainalle. Tämä siitä huolimatta, että toppari ei kuulunut Frank Lampardin suosikeihin. Paris Saint-Germain, AC Milan ja Tottenham ilmaisivat mielenkiintonsa, mutta lainaa ei saatu Chelsea-toimiston toimesta aikaiseksi, ja lopulta pelaaja turhautui tilanteeseen irrottaen otteensa allekirjoituskynästä. Tuolloin tehtäväksi suunniteltu sopimus olisi kantanut kesään 2023.

Toisin kuin kommentaattori Paul Merson väitti hiljattain, kyse ei siis varsinaisesti ollut Lampardista, vaan nimenomaan Chelsean organisaatiosta laajemmin.

Elokuussa 2021 seura pyrki paikkaamaan aiempaa kompurointiaan, ja tarjosi Rüdigerille uutta sopimusta, jonka nojalla tämä olisi ansainnut lähes 150 000 puntaa viikossa. Nyt tuoreen Los Blancos -pelaajan pää ei tässä vaiheessa enää kääntynyt. Tämän jälkeen Real Madridin, Juventuksen, Barcelonan, PSG:n ja Bayern München olivat yhteydessä 29-vuotiaan edustajiin, lähdön ollessa jo varsin päätetty asia.

Rahakaan ei ollut siirrossa sivuseikka; Rüdigerista tulee tiettävästi nelivuotisen Real -sopimuksensa myötä yksi maailman parhaiten palkatuista jalkapalloilijoista.