Steven Bergwijnin on määrä jättää Tottenham tänä kesänä.

24-vuotias laitahyökkääjä jäi päättyneellä kaudella hyvin pienelle vastuulle Antonio Conten alaisuudessa. Conte saapui Tottenhamin peräsimeen loppusyksystä ja sen jälkeen Bergwijn pääsi vain kerran avauskokoonpanoon Valioliigassa.

Tottenham hankki Bergwijnin PSV:stä kaksi ja puoli vuotta sitten noin 30 miljoonalla eurolla, mutta hän ei ole onnistunut vastaamaan suuriin odotuksiin.

ESPN:n mukaan Ajax on kiinnostunut entisestä junioristaan. Bergwijn pelasi Ajaxin organisaatiossa kuuden vuoden ajan ennen kuin siirtyi 13-vuotiaana PSV:hen.

Lähde kertoo Tottenhamin asettaneen Bergwijnille 25 miljoonan euron hintalapun. ESPN:n mukaan Tottenham hylkäsi hiljattain Ajaxin alle 20 miljoonan euron tarjouksen.

Bergwijn haluaa jättää Tottenhamin ja siirtyä muualle peliajan perässä, jotta hän olisi suuremmalla todennäköisyydellä mukana Hollannin MM-kisajoukkueessa.

Bergwijn pelasi perjantai-iltana täydet minuutit Hollannin ja Belgian välisessä Nations Leaguen ottelussa. Hollanti voitti ottelun 4-1 ja Bergwijn onnistui kertaalleen maalinteossa.

Bergwijn on tiettävästi valmis allekirjoittamaan viisivuotisen sopimuksen Ajaxin kanssa. Ajax halusi hankkia hänet jo tammikuussa.