Gareth Southgate syyttää vanhempien vaikutusta buuauksista, joita Englannin maajoukkue kohtasi Nations Leaguen vierasottelussa Unkaria vastaan.

Yli 30 000 pääasiassa lapsista koostunutta kannattajaa vihelsi joukkueelle heidän tehdessään rasimisvastaisen polvieleen ennen ottelua. Buuauksia kuului, vaikka kotijoukkue Unkari joutui pelaamaan suljettujen ovien takana.

UEFA oli rankaissut Unkaria tyhjillä katsomoilla heidän kannattajien EM-kisoissa tapahtuneen huonon käytöksen vuoksi. Lapset pystyivät edelleen pääsemään katsomoon ja koululaisia pääsi sisään ilmaiseksi niin, että heillä oli yksi aikuinen valvomassa.

– Kehityksen näkökulmasta haluan joukkueeni pelaavan yleisön edessä. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole pääajatuksena, Southgate kommentoi lehdistölle.

– Olen turhautunut siitä mitä me saimme verrattuna siihen mitä sen olisi pitänyt olla. Se pitäisi ottaa ehdottomasti tulevaisuudessa huomioon. Kun saavuimme stadionille, ilmapiiri oli varsin ystävällinen ja lapset heiluttivat meille.

– He heiluttivat käsiään meille kun kävelimme lämmittelemään. Mielestäni siellä oli jonkinnäköisiä pantomiinibuuauksia, kun joukkueemme saapui lämmittelemään.

– Se oli eri asia, kun teimme polvieleen. Uskon sen käytöksen olleen perittyä. Me teemme sitä kouluttaaksemme ihmisiä. Minusta nuoret voivat saada vaikutteita vain vanhemmilta ihmisiltä.

– En tiedä, miksi ihmiset buuaavat tuolle eleelle ja usein nuoret eivät tiedä, miksi he tekevät niin ja he saavat vaikutteita vanhemmilta ihmisiltä.

Englanti hävisi vierasottelun Unkaria vastaan 1-0-lukemin. Joukkue kohtaa tiistaina seuraavassa Nations Leaguen ottelussaan kotonaan Italian.