Manchester Unitedin väliaikaisena managerina työskennellyt Ralf Rangnick ei saanut joukkueensa kurssia käännettyä viime kaudella. Real Madridin ja Itävallan supertähti David Alaba asettui Rangnickin puolelle.

Rangnickin piti jäädä Unitediin vielä valmennuspestinsä jälkeen, mutta lopulta seura ja valmentaja purkivat sopimuksensa. Rangnick keskittyy tällä hetkellä päätoimisesti Itävallan päävalmentajan työhönsä. Erik ten Hag ottaa Unitedin komentoonsa ensi kaudella.

Alaba pitää Rangnickia huippuvalmentajana, joka olisi tarvinnut enemmän aikaa Manchester Unitedissa.

– Hän on ollut todella hyvä. On helppo nähdä, että meillä on todella hyvä suunnitelma ja se toimii meidän kohdalla myös kentällä. Hän ei halua, että annamme vastustajan hengittää. Se toimii meillä. Olen tuntenut Ralfin 18-vuotiaasta saakka ja hän on maailmanluokan valmentaja, Alaba kehui Athleticille.

Rangnick yritti tuoda Unitediin omia ajatuksiaan, mutta lyhyessä ajassa opit eivät menneet vielä perille. Rangnick otti Unitedin manageripestin vastaan, kun Ole Gunnar Solskjær sai potkut viime marraskuussa.

– Se, mitä hän on tehnyt aiemmin, on jotain erityistä. Nyt saan nähdä sitä läheltä. Hän osoitti kykynsä Leipzigissa, Salzburgissa ja Hoffenheimissa.

– Hänelle ei annettu kauheasti aikaa Manchesterissa. Hänellä on hyvät ajatukset ja hän tietää paljon jalkapallosta, Alaba sanoi.