Liverpoolin uuden hyökkääjähankinta Darwin Núñezin ura oli päättyä vain 17-vuotiaana polvivammaan. 22-vuotias Uruguayn maajoukkuehyökkääjä on liittymässä Anfieldille 85 miljoonan punnan siirtokorvauksella.

Núñez pelasi vuonna 2017 kotimaassaan Penarolin B-joukkueessa, kun hän loukkasi oikean polvensa Uruguayn toiseksi korkeimman sarjatason ottelussa.

Vamma asetti nuorukaisen jalkapallounelman vaakalaudalle.

Núñezin piti alunperin olla vain kuusi kuukautta sivussa, mutta lopulta paluu pelikentille kesti lähes vuoden. Ajat olivat raskaita teini-ikäiselle jalkapallolahjakkuudelle, joka oli muuttanut unelmansa perässä pois perheensä luota kauas kotoaan.

Núñez oli muuttanut pienestä Artigasin kotikylästään 644 kilometrin päähän pääkaupunki Montevideoon. Uransa toistaiseksi suurin takaisku sai hänet harkitsemaan jalkapallohaaveiden luovuttamista.

Lopulta Núñezin Penaroliin tuonut juniorivalmentaja José Perdomo sai käännettyä hänen päänsä jatkaa yrittämistä.

– Hänet oli nostettu tuolloin edustusryhmään ja hän halusi osoittaa taitonsa. Hän ei voinut tehdä sitä, koska polvi oli edelleen kipeä, Perdomo kertoi Daily Mailille.

Núñez debytoi marraskuussa 2017 Penarolin edustusmiehistössä, mutta polvi oli tuolloin vielä kipeä. Vamma vaatisi vielä lisää leikkauksia.

Núñez halusi tuolloin palata kotiin Artigasiin, mutta Perdomo suostutteli hänet jäämään Penaroliin.

– Sanoin hänelle, että jos hän omistautuisi tälle asialle, hän selviäisi tästä. Minä ja edustusjoukkueen pelaajat suostuttelimme yhdessä hänet. Minun täytyy antaa suuret kehut siitä, että hän jatkoi ja myös valinnasta siirtyä Espanjan kakkostason Almeriaan, josta hän ansaitsi siirron Benficaan.

Lähde: Daily Mail