Manchester United -legenda Patrice Evra on avautunut lapsena kärsimästään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Entinen huippupuolustaja paljasti aiemmin elämäkerrassaan, kuinka hänen opettajansa koulussa käytti asemaansa hyväkseen, kun ranskalainen asui hänen luonaan.

Opettaja tarjoutui tarjoamaan Evralle asuinpaikkaa, koska hänen koulunsa oli kaukana kotoa.

– Kun olin 13-vuotias kouluni oli liian kaukana kotoa. Minun täytyi matkustaa junalla sinne ja matka kesti kolme tuntia. Minun opettajani ehdotti, että voisin yöpyä hänen kotonaan. Hän asui koulun sisällä, Evra kertoi BBC:n Today Programme -ohjelmassa.

– Aluksi se tuntui unelmalta. Hän laittoi minulle ruokaa ja antoi pelata videopelejä. Siitä tuli painajaista aina kun olin menossa nukkumaan. Hän yritti silloin käyttää minua seksuaalisesti hyväksi.

– Jokainen yö oli yhtä taistelua ja yhtenä yönä hän onnistui. Kerroin äidilleni, etten enää halunnut nukkua opettajan luona. Hän kysyi syytä, mutta en pystynyt kertomaan sitä.

Evra piti kokemassa hyväksikäytön salassa jokaiselta lähipiirinsä ihmiseltä koko teini-ikänsä ajan. Hän ei pystynyt kertomaan asiasta edes omalle äidilleen ja häpesi sitä.

Hän pystyi avautumaan traumaattisesta kokemuksestaan vasta hiljattain morsiamelleen Margaux Alexandralle. Ennen sitä hän jopa valehteli asiasta poliisille.

– Kun pelasin 24-vuotiaana Monacossa, poliisi soitti minulle sanoi: ”Tämä mies on saanut paljon valituksia lasten hyväksikäytöstä. Hän kysyi oliko minuakin käytetty hyväksi? Sanoin ei.

– Valehtelin ensin, koska tunsin häpeää itsestäni. Tunsin itseni syylliseksi ja pelkäsin myös mitä muut ihmiset ajattelisivat. Olin jo silloin kuuluisa. Kaduin sitä, koska kyse ei ollut minusta vaan muista lapsista.

Evra kiittää, että hänen naisystävänsä Margaux sai hänet uskoutumaan omista kokemuksistaan. Hän päätti myös lisätä kokemuksensa I Love this Game -elämäkertaansa.

– Hän auttoi minut pääsemään eroon siitä toksisesta maskuliinisuudesta ja tuntemaan oloni turvalliseksi. Pystyin luottamaan häneen.

Evran äiti ei olisi halunnut hänen tuovan näin henkilökohtaista asiaa julkisuuteen. Äiti oli saanut kuulla asiasta pojaltaan vasta hänen ollessaan 40-vuotias.

– Järkyttävintä oli kertoa siitä kasvokkain äidillineni. Se tapahtui 13-vuotiaana ja olin nyt 40. Hän oli tottakai järkyttynyt ja kerroin laittavani sen elämäkertaani. Hän kielsi ja sanoi sen olevan liian henkilökohtaista. Vakuutin hänelle, että se ei ollut minua vaan muita vastaavia asioita kokeneita lapsia varten.

Lähde: Independent