Tottenham on hankkimassa keskikentälleen Yves Bissouman Brightonista. The Timesin mukaan seurat ovat sopineet 25 miljoonan punnan, eli hieman alle 30 miljoonan euron siirtosummasta.

Bissouma pidätettiin seksuaalisen hyväksikäyttötapauksen yhteydessä Brightonissa päättyneen kauden aikana. Tapausta koskeva oikeuskäsittely alkoi kesäkuussa, ja vielä on epäselvää, saako malilainen tapauksesta syytteen. Hänen ilmaantumisensa Brightonin kokoonpanoihin uutisen jälkeen aiheutti aiheellista hämmennystä. Peliesitysten puolesta Spursin nyt sopima siirtokorvaus vaikuttaa jopa matalalta, eivätkä kentän ulkopuoliset asiat varmasti voi olla vaikuttamatta summaan. BBC tosin kertoi myöhemmin tiistaina summan olevan 30 miljoonaa puntaa – siis noin 35 miljoonaa euroa.

Bissouma siirtyi Albioniin vuonna 2018 Ranskan liigan Lillestä, ja on pelannut Valioliigaa kaikkiaan 112 ottelussa.

Spurs uskoo saavansa pelaajan lääkärintarkastukseen vielä tällä viikolla. Aston Villa teki Bissoumasta tarjouksen tammikuussa, mutta Brighton hylkäsi sen. Arsenalin ja Liverpoolin tiedetään aiemmin olleen kiinnostuneita pelaajasta, mutta unohtaneen aikeet tämän hankinnasta sittemmin.

Päivitetty 14.6. klo 14.06: BBC:n tieto siirtosummasta