Arsenal tiedotti tiistaina hankkineensa Fábio Vieiran Portosta. Porto tiedotti siirrosta jo aiemmin.

Arsenal maksoi Vieirasta noin 35 miljoonaa euroa. Siirtosumma voi kasvaa 40 miljoonaan euroon.

22-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja allekirjoitti monivuotisen sopimuksen Arsenalin kanssa. Hän ehti pelata Portossa kahden kauden ajan ja voitti toukokuussa Portugalin pääsarjamestaruuden.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta tietää, millainen pelaaja seuraan siirtyy.

– Olen hyvin innoissani siitä, että olemme löytäneet Fábion kaltaisen erityisen lahjakkuuden ja hankkineet hänet seuraan. Hän on hyvin luova pelaaja, joka tuo joukkueeseemme paljon laatua ja monipuolisuutta hyökkäyspelaamiseen, Arteta tiesi.

– Olemme onnellisia saatuamme siirron maaliin. Puhumme pelaajasta, jolla on erityisiä ominaisuuksia. Hän kykenee pitämään palloa hyökkäyskolmanneksella. Odotamme innolla hänen kanssaan työskentelyä. Teemme kovasti töitä ja haluamme päättää tämän siirtoikkunan mahdollisimman vahvasti, Arsenalin urheilujohtaja Edu totesi.