Newcastlen uusi toppari Sven Botman sanoo, että hän sai AC Milanista hyvän vaikutelman, mutta Magpies tuntui lopulta paremmalta ratkaisulta.

Botman, 22, neuvotteli Milanin kanssa kuukausia, mutta Italian suurseura ei kyennyt kilpailemaan taloudellisesti Newcastlen kanssa.

Lehtitietojen mukaan Newcastle pulitti hollantilaistopparista Lillelle 35 miljoonaa euroa.

– Newcastlen kunnianhimoinen projekti, ja mahdollisuus pelata Valioliigassa olivat lopulta ratkaisevia tekijöitä, sanoi Botman De Telegraafin haastattelussa.

– Olen aina unelmoinut Valioliigassa pelaamisesta. Sain Milanista hyvän vaikutelman, mutta Newcastle tuntui lopulta hieman paremmalta.

– Englannissa jalkapallo on erilaista kuin Ranskassa. En ole kovin kuuluisa, mutta ihmiset tunnistivat minut kaduilla ja tulivat juttelemaan minulle. Kannattajat ovat ottaneet minut lämpivasti vastaan. En ole tottunut tällaiseen.

Newcastle ja Milan taistelivat Botmanista jo tammikuussa, mutta Lille ei vielä tuolloin ollut valmis myymään häntä.

– Halusin tulla tänne jo tammikuussa, koska jotkut mahdollisuudet tulevat eteen vain kerran.

– Newcastle oli mahtava mahdollisuus minulle, mutta seurani halusi pitää minut. Lähdin lopulta Lillestä oikealla, heidän ansaitsemallaan tavalla, koska tiesin, että pelaisimme Mestarien liigassa kaksi mahtavaa peliä Chelseaa vastaan.