Manchester United teki viime kaudella Valioliigassa ainoastaan 57 maalia. Se oli seuran alhaisin tehtyjen maalien määrä sitten kauden 2016-17, jolloin se jäi sarjassa kuudenneksi – aivan kuten viime kaudellakin.

Unitedin maalintekovastuu lepäsi turhan paljon kahden miehen harteilla. Seuraan paluun tehnyt Cristiano Ronaldo mätti kauden aikana 18, ja Bruno Fernandes kymmenen osumaa. Kolmanneksi eniten maaleja teki Mason Greenwood (viisi maalia), jonka kausi päättyi jo tammikuussa rikosepäilyjen takia.

Manchester United on menettänyt tämän kesän aikana hyökkäyskalustostaan Edinson Cavanin, eikä se ole tehnyt yhtäkään hyökkääjähankintaa. Tuoreimpien tietojen mukaan myös Ronaldo on pyytänyt seuralta lupaa lähteä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Unitedin hyökkäysarsenaali on tulevalla kaudella entistäkin heikompi.

Paikallislehti Manchester Evening News nosti sunnuntaiaamuna julkaisemassaan uutisessa esille todellisen yllätysnimen, josta voisi olla apua Unitedin maalinteko-ongelmiin.

MEN pohtii jutussaan, kääntäisikö United katseensa Andrea Belottiin, jonka sopimus Torinon kanssa tuli päätökseen tänä kesänä. Belotti, 28, pelasi todellisen tykkikauden 2016-17, jolloin hän iski Serie A:ssa peräti 26 osumaa. Tuon kauden jälkeen hänen liigamaaliensa määrät ovat huidelleet 10 ja 16 välillä, pois lukien viime kausi, jolloin hän kärsi loukkaantumisista ja teki 22 pelaamassaan ottelussaan yhteensä kahdeksan maalia.

Paikallislehti ei näe Belottin hankinnassa juurikaan riskejä. Hänestä ei tarvitsisi maksaa siirtokorvausta, eikä hän vaadi suurta tilipussia. Maalintekokyvykkyytensä hän on jo osoittanut.

Italian maajoukkuehyökkääjä tuskin tulisi olemaan ykköskärki Unitedissa, mutta voisi olla loistava super-sub. Hänen lisäkseen Unitedin on toki hankittava vieläkin nimekkäämpi kärkipelaaja, etenkin jos Ronaldo poistuu seurasta jo tämän kesän aikana.