Viime viikon lopulla Cristiano Ronaldon, 37, taustatiimi vuoti julkisuuteen jymypaukun, kun journalistit ympäri Eurooppaa ryhtyivät kirjoittamaan tarinaa, jonka mukaan Ronaldo haluaisi pois Manchester Unitedista. Tänään maanantaina nuo juorut saivat siivet, kun kesän alussa maajoukkueotteluihin osallistuneet Manchester Unitedin pelaajat aloittivat harjoittelukautensa, mutta Ronaldo ei ilmaantunut paikalle.

Virallisesti Ronaldo vetosi perhesyihin, ja United hyväksyi henkilökohtaisen perustelun. Ajoitus on kuitenkin herättänyt skeptisiä näkökantoja, ja moni katsoo, että Ronaldo todennäköisesti pakoilee velvollisuuksiaan verukkeen varjolla.

Useiden mediatietojen perusteella Unitedin kerrotaan olevan tietoinen Ronaldon lähtöhaluista, mutta seura pitää puolensa eikä toistaiseksi suunnittele hänen myymistään.

Ronaldo tuli takaisin Unitediin viime kauden alussa vietettyään yli vuosikymmenen Real Madridissa ja Juventuksessa. Romanttinen paluu ei ole sujunut suunnitellusti, sillä United jäi kuudenneksi Valioliigassa ja ulos Mestarien liigaan oikeuttavilta sijoilta. Sangen paljon vilkasta keskustelua on virinnyt siitä, onko Ronaldo täyttänyt hänelle asetetut odotukset ja mikä on hänen vastuunsa Unitedin nykytilasta.

Ronaldo on kilpaillut Mestarien liigassa siitä lähtien, kun hän murtautui Sportingin edustusjoukkueen rinkiin vuonna 2002. Yleisesti arvellaan, että Ronaldo haluaisi vaihtaa seuraa juuri sen takia, kun United ei pelaa ensi kaudella Euroopan kuninkuuskilpailussa eikä joukkueen odoteta saavuttavan titteleitä vielä lyhyellä tähtäimellä.