Arsenalia vuosina 1996-2018 valmentanut Arsène Wenger uskoo, että hänen entinen suojattinsa Jack Wilshere teki oikean ratkaisun, kun hän päätti lopettaa uransa 30 vuoden iässä.

Wilshere liittyi Arsenalin akatemiaan yhdeksänvuotiaana ja debytoi Wengerin alaisuudessa lontoolaisten edustusjoukkueessa jo 16-kesäisenä. Kaikkiaan hän esiintyi Tykkimiesten keskikentällä lähes 200 kertaa.

Urallaan Wilshere edusti myös West Hamia, Bournemouthia ja viimeiseksi tanskalaista AGF:ää, jossa hän pelasi viime kaudella 14 ottelua. Aiemmin tällä viikolla ja Wilshere ja AGF ilmoittivat, että hänen sopimustaan ei enää jatketa, ja pari päivää myöhemmin Englannin entinen maajoukkuepelaaja kertoi, että aikoo ripustaa nappulakenkänsä naulaan.

Wilshere oli nuorempana superlupauksen maineessa, mutta jatkuvat loukkaantumiset sotkivat hänen uransa.

Wenger harmitteli Sky Sportsin haastattelussa lahjakkaan pelaajan nuorena eläköitymistä, mutta hän uskoo Wilsheren tehneen oikean päätöksen.

– Tämä on minulle surullinen hetki, koska Jack on poikkeuksellinen jalkapalloilija.

– Hän oli urhea, hän oli lahjakas, hän ei pelännyt ketään. Siksi me ajattelimme, että hän voisi pelata avauskokoonpanossa jo todella nuorena. Hän osoitti heti, että kykenisi olemaan avainpelaaja.

– Hän oli poikkeuksellinen lahjakkuus, mutta loukkaantumisen takia hän ei pelannut tarpeeksi pelejä, ja se oli lopulta syy, miksi hänen oli lopetettava. Se on todella vaikeaa hänen kaltaiselleen tähdelle, kun ei voi enää pelata parhaimmillaan. Sitä on vaikea niellä. Siksi hän teki minusta oikean päätöksen.