Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel sanoo, että hän harkitsee kahdesti ennen kuin hankkii pelaajan, joka ei ole ottanut koronavirusrokotetta.

Lontoolaisjoukkue leireilee parhaillaan Yhdysvalloissa, mutta keskikenttäpelaajat N’Golo Kanté ja Ruben Loftus-Cheek joutuivat jäämään kotiin, koska he eivät ole rokotettuja.

Tuchelilta kysyttiin, ajatellaanko pelaajien rokotustilannetta hankintoja tehdessä.

– Kyllä se vaikuttaa väkisinkin. Minun on pakko sanoa, että tiedän joitakin pelaajia, jotka ottaisin myös ilman rokotusta. Mutta kyllä, se on osa jokapäiväistä elämää tällä hetkellä, kommentoi Tuchel Telegraphin mukaan.

Saksalaisluotsin mukaan Kantén, 31, ja Loftus-Cheekin, 26, jääminen pois Yhdysvaltain-kiertueelta ei ole ideaalitilanne, mutta Chelsea tekee parhaansa, jotta he olisivat täydessä iskussa Valioliigan alkaessa.

– Me emme voi pakottaa heitä [ottamaan rokotetta]. Rokotteen ottaminen on tällä hetkellä erittäin normaali päätös. Molemmat pelaajat päättivät olla ottamatta rokotetta.

– Meidän on noudatettava sääntöjä, joten he eivät voi olla kanssamme. He tietävät seurauksista. Me emme tietenkään pidä siitä. Me haluaisimme heidät tänne, eikä tämä ole ihanteellinen tilanne. Kaukana siitä.

– Mutta tällaisessa tilanteessa on keksittävä ratkaisuja. Heillä on valmentajansa [Englannissa]. Heillä on meidän puolesta valmentajia, jotka katsovat heidän peräänsä.

– He harjoittelevat alle 23-vuotiaiden joukkueen kanssa, mutta koska sekin ryhmä menee Yhdysvaltoihin, he siirtyvät sen jälkeen alle 19-vuotiaiden mukaan, jotta he eivät olisi täysin irrallaan joukkuetoiminnasta. Mutta se ei korvaa tätä (edustusjoukkueen kanssa harjoittelua), se ei ole sama asia.

– N’Gololle tämä ei välttämättä ole edes maailman huonoin asia, koska voimme säädellä hänen rasitustaan hyvin henkilökohtaisesti. Joten ehkä pystymme kääntämään haitan eduksemme.

– En usko, että hänellä varsinkaan menee kauan totutella pelaamiseemme, koska N’Golo on N’Golo, ja kaikki tietävät, että hän on avainpelaaja. Ja hänen on oltavakin avainpelaaja, jos haluamme voittaa isoja asioita.