Chelsean entinen manageri Rafael Benítez sanoo, että joukkueen uudella topparilla Kalidou Koulibalylla on samoja ominaisuuksia kuin Real Madridiin lähteneellä Antonio Rüdigerillä, mutta senegalilaispuolustajalla on myös huonot puolensa.

Koulibaly, 31, siirtyi tällä viikolla Napolista Chelseaan neljän vuoden sopimuksella lukeuduttuaan monen kauden ajan Italian Serie A:n parhaisiin toppareihin. Lehtitietojen mukaan lontoolaisseura pulitti uudesta puolustajastaan Napolille vajaat 40 miljoonaa euroa.

Liverpoolista, Newcastlesta ja Evertonista tuttu Benítez valmensi Koulibalya kaudella 2014-15 Napolissa. Espanjalaisluotsi arveli Athleticin haastattelussa, että Koulibaly ei ole Valioliigassa yhtä kova luu kuin Serie A:ssa.

– Hänen on parannettava keskittymistään ajoittain. Hän syyllistyy välillä keskittymisensä hukkaamiseen ja liialliseen itsevarmuuteen, mutta hän on ollut valtavan vaikutuksellinen pelaaja Napolissa. Tuntemani ja luottamani ihmiset ovat sanoneet minulle, että hän on ollut Italian paras toppari.

– Täksi kaudeksi hän siirtyy Valioliigaan ja hän saattaa sopia hyvin Thomas Tuchelin pelitapaan. Hänellä on samoja ominaisuuksia kuin Rüdigerillä. Hän on erittäin hyvä juoksemaan pallon kanssa, hän on hyvä molemmilla jaloillaan.

– Italiassa hänellä sujui hyvin, koska hän oli niin nopea, mutten usko, että hän dominoi täällä samalla tavalla.

Benítezin mukaan Koulibaly on valmis ottamaan palautetta vastaan valmentajilta ja panostamaan kehityskohtiinsa.

– Hän ei ollut kovin vahva pääpelaaja, mutta Italiassa sillä ei ollut niin väliä. On mielenkiintoista nähdä, miten se kehittyy Valioliigassa, mutta hän on aina ollut erittäin halukas oppimaan.

– Hän vietti harjoitusten jälkeen aikaa minun ja valmennusryhmäni kanssa treenataakseen päällä pelaamistaan ja kehittääkseen tekniikkaansa.