West Hamin hyökkääjältä Michail Antoniolta ei jäänyt viime kaudella yhtään ottelua väliin loukkaantumisten takia, vaikka aiemmin urallaan lihasvammat ovat olleet hänelle arkipäivää.

Transfermarkt-sivuston mukaan Antoniolta, 32 on jäänyt Hammersissa 65 ottelua pelaamatta erilaisten vaivojen takia, joista iso osa on ollut takareisivammoja.

Athletic kertoo, että Antonio sai lokakuussa 2020 tarpeekseen, kun hän oli jälleen loukannut takareitensä. Häntä odotti tuolloin viiden viikon tauko tositoimista, ja hän päätti ottaa jatkuvat vaivansa puheeksi West Hamin suorituskyky- ja lääkintäosaston kanssa.

Seuran asiantuntijat halusivat erityisesti puuttua siihen, miksi Antonio oli jatkuvasti niin poikki fyysisesti. Hän vei väsymyksen mukanaan treeneihin ja peleihin, mikä vaikutti hänen liikkumisensa tehokkuuteen. Se taas vuorostaan johti usein lieviin loukkaantumisiin.

West Hamin henkilökunta sai selville, että Antonio ei syönyt tarpeeksi monityydyttymättömiä rasvoja, joten he neuvoivat häntä lisäämään kalan syöntiä asian korjaamiseksi. Antonio ei myöskään saanut tarpeeksi perusvitamiineja ja kivennäisaineita, joten häntä käskettiin lisäämään ruokavalioonsa hedelmiä ja vihanneksia.

Lisäksi häntä neuvottiin vähentämään rasvaisen lihan, kuten naudan- ja sianlihan, syömistä, ja lopulta hän päätti luopua kokonaan punaisesta lihasta. Tätä nykyä Antonio koskee kanaankin vain harvoin.

– Michail teki tämän itse henkilökunnan avustuksella, kommentoi West Hamin kuntovalmentaja Josh Ewens Athleticille.

– Hän on ottanut tämän asiakseen ja hänellä on nykyään uskomattoman ammattimaiset elämäntavat.

– Hän ei ikinä jätä väliin mahdollisuutta käydä kuntosalilla. Me olemme vuosien varrella hieman muokanneet hänen ohjelmaansa ja yrittäneet sovittaa tieteellistä tutkimusta yhteen sen kanssa, mikä on toiminut hyvin hänen kohdallaan.

– Hänellä on suurempi krooninen harjoituskuorma kuin koskaan aiemmin. Hänen kuntotasonsa on sen ansiosta paljon korkeampi, kun taas ennen hän väsyi, ja silloin on vaarana, että ongelmia ilmenee. Hänen kuntonsa on parempi kuin ennen, mikä tarkoittaa, että hän ei ole enää täysin uupunut pelien lopussa.

– Testaamme pelaajien nesteytystä säännöllisesti läpi viikon ja koko kauden ajan. Muistaakseni Mich on läpäissyt kaikki testit koko kauden aikana, mikä on melkoista. Mich huolehtii itsestään uskomattoman hyvin, joten se on ollut useiden tekijöiden yhdistelmä.