John McGinn on valittu Aston Villan uudeksi kapteeniksi. Skotlannin maajoukkuepelaaja ottaa roolin toppari Tyrone Mingsiltä.

Englannin maajoukkueeseen kuuluva Mings ei ole mukana lainkaan manageri Steven Gerrardin valitsemassa uudessa kapteenistossa. Maalivahti Emiliano Martínez ja laitapuolustaja Ashley Young nappaavat varakapteeniston roolit.

– John on osoittanut hänen peliesityksillään kentällä ja asenteellaan sekä omistautumisellaan harjoituksissa olevansa valmis kapteeniksi. Hän on suosittu hahmo pukukopissa, Gerrard perusteli McGinnin valintaa.

– Emi on puolestaan kunnioitettu kokeneempi jäsen joukkueessa ja Ashley Youngin kokemus puhuu puolestaan. Hän on täydellinen lähettiläs edustusjoukkueelle.

Gerrard jätti Mingsin valitsematta, jotta puolustaja pystyisi keskittymään paremmin omaan peliinsä.

– Kävin Mingsin kanssa keskustelun asiasta ja selitin syyni päätökselle. Mielestäni on tärkeintä, että Tyrone pystyy nyt ilman kapteeninvastuita keskittymään omaan peliinsä, joka tulee hyödyttämään sekä häntä että koko joukkuetta.

Mings itse kommentoi kapteeniston valintoja Twitterissä, ja vakuutteli, ettei ole ratkaisuista lainkaan pahoillaan.

– Minulle tässä ei ole kyse Johnista tai minusta, vaan siitä, mikä on Aston Villan parhaaksi. Minulla ei ole mitään ongelmaa valmentajan päätöksen kanssa; olen rakastanut tämän joukkueen johtamista. Jokainen John McGinnin tunteva tietää, kuinka tarttuva hän on. Tulee olemaan kunnia pelata hänen kipparoimanaan, Mings kirjoitti.

Tyrone Mings

@TyroneMings
For me this isn’t about John or I, it’s about what’s right for Aston Villa. I have no issues with the managers decision; I’ve loved leading this team. Anyone who knows @jmcginn7 knows how infectious he is and it will be an honour to play underneath his captaincy 🙏🏽💜

Aston Villa

@AVFCOfficial
Aston Villa can confirm Head Coach Steven Gerrard has named @jmcginn7 as Captain. 🦁

Lähde: Aston Villan tiedote

Juttua on päivitetty 27.7. kello 22.10. Lisätty Tyrone Mingsin kommentit hänen julkaisemastaan twiitistä.