Newcastlen entinen manageri Steve Bruce sanoo, että huippuvalmentajien rohkaisevat viestit ja puheet koskettivat häntä hänen lähdettyä St James’ Parkilta.

Neljällä vuosikymmenellä valmentanut Bruce, 61, luotsasi Newcastlea vuosina 2019-2021. Hän jätti Magpiesin pian sen jälkeen, kun seura siirtyi viime lokakuussa 305 miljoonan punnan kaupassa Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun.

Bruce kannatti Newcastlea jo lapsena, mutta seuran kannattajat olivat pitkälti koko hänen pestinsä ajan häntä vastaan. Viime vuonna Bruce kertoi Telegraphin haastattelussa, että jatkuva kritiikki ja negatiivinen palaute vaikuttivat häneen siinä määrin, että pesti Newcastlessa saattaisi jäädä hänen uransa viimeiseksi.

Hän luopui kuitenkin eläköitymisaikeistaan viime helmikuussa ja siirtyi Mestaruussarjassa pelaavan West Bromwichin peräsimeen.

– Asiat, joita Pep [Guardiola] sanoi minusta… Hän halusi minun palaavan valmentamaan ja olemaan välittämättä solvauksista. Se merkitsi paljon, sanoo Bruce Telegraphin uudessa haastattelussa.

– Asiat, joita [Mikel] Arteta sanoi… Että olen yksi tärkeimmistä managereista viimeisten 20 vuoden aikana. Heidän osoittamansa arvostus minua kohtaan oli erittäin imartelevaa.

– Minua pilkattiin Newcastlessa, eikä minua tai henkilökuntaani kunnioitettu, ja he huomasivat sen. He eivät pitäneet siitä.

Bruce ei tiedä, miksi hän on pidetty hahmo managerien keskuudessa, mutta hän epäilee sen johtuvan auttavaisesta luonteestaan.

– En tiedä, miksi he pitävät minusta. Se johtuu varmaan siitä, että olen tehnyt tätä niin pitkään. He tietävät, kuinka rankkaa tämä on.

– [José] Mourinho on myös yksi. Tulen loistavasti toimeen Josén kanssa, olen aina tullut. Mitä tulee Pepiin, hän varmaan muistaa nöyryyttäneensä minua Barcelonan pelaajana, kun he voittivat meidät (Manchester Unitedin) 4-0, vitsaili Bruce.

– Mutta me kaikki kunnioitamme toisiamme, koska me tiedämme, mitä tämä työ tekee ihmiselle. He näkevät, että olen tehnyt tätä 25 vuotta ja he tietävät paremmin kuin kukaan muu, mitä se pitää sisällään.

– Ottaisin vastaan puhelun keneltä tahansa nuorelta managerilta, missä tahansa sarjassa ja millä tahansa tasolla. Yritän auttaa jokaista, joka sitä pyytää, koska niin teki minua edeltänyt sukupolvi, kun olin itse nuorempi. Olen aina yrittänyt auttaa ulkomaalaisia managereita, kun he ovat tulleet tänne. Luulen, että ihmiset arvostavat sitä lopulta. He muistavat nuo keskustelut.