Tässä artikkelissa käydään läpi loppuarvio Liverpoolin kaudesta. Joukkue-ennakon muut osiot löydät linkkeinä artikkelin lopusta.

Liverpoolin viime kausi oli jo liki täydellinen suoritus, vaikka ne kirkkaimmat pokaalit jäivät saavuttamatta. Mestaruus meni lopulta Manchester Citylle yhdellä ainoalla pisteellä.

Tulevan kauden miehityksessä ainoa merkittävä muutos on Sadio Manén lähtö hyökkäyksestä. Núñez on tähtiluokan paikkaaja, mutta uruguyalainen ei ole vielä todistanut tasoaan Euroopan top 5 -sarjoissa. Muilla pelipaikoilla vanhat avainpelaajat on saatu pidettyä.

Liverpool tavoittelee tällä miehistöllä vain ja ainoastaan mestaruutta. Kloppin ryhmä onkin selkeä ykköshaastaja Citylle.

Liverpool oli viime kaudella tilastollisesti lähes tasoissa Cityn kanssa. 94 tehtyä maalia jäi vain viiden verran kilpakumppanista. Nollapelejä kertyi molemmille 21 kappaletta.

Liverpool (28 voittoa) voitti myös vain yhden valioliigaottelun Cityä vähemmän 38 ottelun kaudessa. Cityzensillä oli taas yksi tappio enemmän.

Molemmat keskinäiset kamppailut päättyivät tasatulokseen. Mestaruustaistelussa kuljettiin rinta rinnan aina päätöskierrokselle asti.

Tulevalla kaudella voidaan odottaa samankaltaista menoa. Minimaaliset asiat tulevat ratkaisemaan mestaruuden.

Muista kärkipään seuroista pohjoislontoolaiset Tottenham ja Arsenal ovat tehneet kesän aikana suuria liikkeitä siirtoikkunassa. Chelsea on puolestaan käynyt omistajanvaihdoksesta lähtien läpi muutoksia ja Manchester United on uuden managerinsa Erik ten Hagin johdolla uudelleenrakennusvaiheessa.

Näin Liverpool on edelleen se ainoa realistinen haastaja mestaruutta puolustavalle Citylle.

Kauden alkuohjelma on Liverpoolille hyvin suotuisa. Viidellä ensimmäisellä kierroksella kohdataan kolmessa ottelussa kaksi sarjanousijaa (Fulham ja Bournemouth) ja alemman keskikastin Crystal Palace. Myös kolmannella kierroksella vastaantulevan verivihollisen Man Unitedin ja Kloppin ryhmän tason välissä on ollut viime vuosina suuri kuilu.

Sama etu on kuitenkin myös Cityllä, joka kohtaa avauskierroksilla myös Bournemouthin ja Palacen sekä kolmannen sarjanousijan Nottingham Forestin.

Mestaruuskandidaattien ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen on vuorossa lokakuun 15. päivä Anfieldillä. Jälkimmäinen aprillipäivän ottelu huhtikuussa Etihadilla saattaakin olla pokaalin osoitteen osalta huomattavasti ratkaisevampi.

Marginaalit Cityn ja Liverpoolin välillä ovat tälläkin kaudella todella pieniä. Molemmat joukkueista tekivät siirtonsa jo varhain, jotta pelaajat saataisiin ajettua sisään hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Kummatkin myös värväsivät ykkösluokan maalipyssyn Cityn napattua Dortmundista Erling Braut Hålandin ja Liverpoolin hankittua Darwin Núñezin. Kumpi lyö kovemmat näytöt tiskiin?

Liverpool tulee sijoittumaan tälläkin kaudella ilman suurempia ongelmia kärkikaksikon joukkoon. Onko lopputuloksena mestaruusjuhlat vaiko se niukan kakkosen paikka?

Sitä on vaikea ennustaa.

Liverpoolin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin keskiviikon aikana seuraavasti: Voit lukea artikkelit linkeistä: Viime kausi, Kesän siirtoikkuna, avainpelaajat ja läpimurto, valmennus, pelitapa ja ihanneavausKaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.