Elisa Viihde Viaplay on yhä Valioliigan koti kaudella 2022-23. Suoratoistopalvelu näyttää kaikki Valioliigan ottelut suorina lähetyksinä. Studiotiimi jatkaa ennallaan, mutta lähetyksiin on luvassa panostuksia alkavalla kaudella.

Kaikki pelit ovat siis katsottavissa Viaplaysta, jonka lisäksi jokaiselta kierrokselta 5-7 ottelua näytetään V Sportin kanavilla. Valtaosa otteluista on myös suomeksi selostettuja.

Viaplayn selostajina alkavalla kaudella kuullaan totuttuun tapaan Ville Kuusista, Tero Kainulaista ja Mikko Innasta. Lisäksi pelejä selostavat myös Velja Engström, Mikko Aaltonen sekä Petteri Vennelä.

Studiotiimi jatkaa entisellään. Asiantuntijoina nähdään jälleen Pasi Rautiainen, Mika Kottila, Keith Armstrong sekä Jussi Jääskeläinen. Studioisäntänä jatkaa Tuomas Tahvanainen.

Alkavalla kaudella Viaplay panostaa entisestään studiolähetyksiin. Uutena asiana nähdään entistä enemmän kentänlaitastudioita paikan päältä. Lisäksi paikan päällä toimitettua materiaalia on luvassa rutkasti enemmän kuin aiemmin. Viaplayn toimittajat raportoivat sarjan puhuttavista aiheista paikan päältä lähes viikottain.

– Uusi kentänlaitastudio nostaa lähetyksemme jälleen uudelle tasolle. Tekijämme raportoivat aivan tapahtumien ytimestä, yleensä kierroksen kiinnostavimman ottelun yhteydessä, ja tuovat katsojan entistä lähemmäs Valioliigan tapahtumia, Viaplayn jalkapallotuottaja Antti Salo kertoo tiedotteessa.

– Haluamme alkavalla kaudella kertoa myös enemmän tarinoita englantilaisesta jalkapallokulttuurista ja ilmiöistä, sekä reagoida nopeammin puhuttaviin uutisaiheisiin tuottamalla Englannista omaa toimitettua sisältöä Viaplayn Englannissa asuvien toimittajien kautta, Salo jatkaa.

Valioliiga käynnistyy perjantaina, kun kello 22 iltapelissä kohtaavat Crystal Palace ja Arsenal. Ensimmäinen valioliigalauantai on heti seuraavana päivänä 6.8., jolloin luvassa on myös lähes koko päivän mittainen studio. Studiossa otteluita puivat Pasi Rautiainen ja Jussi Jääskeläinen.

Artikkeli jatkuu alla olevan videon jälkeen.

Pasi Rautiainen, Jussi Jääskeläinen ja Mika Kottila ennakoivat Valioliigan kautta 2022-23.

Iltapäivän Fulham-Liverpool-pelissä paikan päällä ovat selostaja Mikko Innanen ja asiantuntija Keith Armstrong. Illan Everton-Chelsea-pelissä paikan päältä on raportoimassa toimittaja Pauli Loukola.

Valioliigan avauskierroksen televisiointi

Perjantai 5.8.

klo 22:00 Crystal Palace – Arsenal, selostus Mikko Aatonen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2)

Lauantai 6.8.

klo 14:30 Fulham – Liverpool, selostus Mikko Innanen ja Keith Armstrong (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2)
klo 17:00 Tottenham – Southampton, selostus Tero Kainulainen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2)
klo 17:00 Newcastle – Nottingham Forest, selostus Ville Kuusinen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 1)
klo 19:30 Everton – Chelsea, selostus Ville Kuusinen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2)

Sunnuntai 7.8.

klo 16:00 Man Utd – Brighton, selostus Ville Kuusinen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2)
klo 16:00 Leicester – Brentford, selostus Tero Kainulainen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 1)
klo 18:30 West Ham – Man City, selostus Ville Kuusinen (Elisa Viihde Viaplay & V sport 2)

Viaplaylla myös Mestaruussarja sekä cup-kilpailut

Englannin Mestaruussarja (Championship) kuuluu myös Viaplayn ohjelmistoon. Suomalaisittain mielenkiintoa sarjaa kohtaan lisää se, että Teemu Pukki, Marcus Forss sekä Nicholas Hämäläinen pelaavat Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Pukin Norwich ja Forssin Middlesbrough kuuluvat sarjan ennakkosuosikkeihin. Hämäläinen edustaa perinteikästä Queens Park Rangersia. Forss ja Pukki pääsivät jo irti avauskierroksella, kun Norwich hävisi Cardiffille ja Boro jakoi pisteet West Bromwichin kanssa.

Kahden korkeimman sarjatason lisäksi Viaplay näyttää tuttuun tapaan myös Englannin liigacupin (Carabao Cup) sekä FA Cupin otteluita. Lisäksi Viaplaylta näkyy myös Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan ottelut.

Elisa Viihde Viaplayn ja V Sport -kanavien hinta

Elisa Viihde Viaplay Total -paketti maksaa 39,99 euroa kuukaudessa. Total-paketti kattaa kaikki urheilusisällöt. Sopimus ei ole sitova, joten sen voi katkaista milloin haluaa.

V Sportin urheilukanavat kuuluvat muun muassa Telian ja DNA:n tarjoamaan V Premium -kanavapakettiin, joka maksaa 39,95 euroa kuukaudessa.

Lue lisää

FAQ – Valioliigan televisiointi
Mikä tv-kanava näyttää Valioliigaa Suomessa?
Mikä on Elisa Viihde Viaplayn hinta?
Mikä on V Sport -kanavien hinta?