Valioliigakausi 2022-23 potkaistiin käyntiin Selhurst Parkilla perjantai-iltana. Kauden avausottelu Crystal Palacen ja Arsenalin välillä päättyi vieraiden 0-2-voittoon.

Arsenal aloitti ottelun erittäin vahvasti ja seuran kesähankinta Gabriel Jesus oli taiturimaisella yksilösuorituksellaan viedä vieraat johtoon jo ensiminuuteilla.

Tykkimiesten painostus tuotti tulosta 20. peliminuutin kohdalla. Bukayo Sakan antama kulmapotku tavoitti Oleksandr Zinchenkon, joka jatkoi pallon päällään maalin edustalle, josta Gabriel Martinelli viimeisteli Valioliiga-kauden avausmaalin. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Avausjakson loppua kohden Crystal Palace pääsi paremmin peliin mukaan ja myös vieraiden puolustuksella riitti töitä. Paras paikka tasoitukseen siunaantui Odsonne Edouardille, jonka pusku lähietäisyydeltä päätyi Aaron Ramsdalen hyppysiin.

Toisella puoliskolla Arsenal keskittyi enimmäkseen oman päänsä puhtaana pitämiseen ja luovutti pallonhallinnan isännille. Crystal Palace piti palloa peräti 66-prosenttisesti, mutta kovin vaarallisille maalipaikoille se ei päässyt.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Kesken Crystal Palacen vyöryn Arsenal pääsi vastahyökkäykseen, Bukayo Saka keskitti maalille ja Marc Guéhi ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliin.

Valioliigan avauskierroksen loput ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina. Hallitseva mestari Manchester City avaa kautensa sunnuntaina West Hamin vieraana.