Brighton & Hove Albion kauppasi ennen alkanutta kautta keskikenttäpelaaja Yves Bissouman Tottenham Hotspurille, ja puolustaja Marc Cucurellan Chelsealle. Väheksymättä vähääkään kyseisten pelaajien vahvoja otteita viime kaudella, kumpikaan heistä ei kuulu varsinaiseen otsikko-osastoon Valioliigan miljardibisneksessä. Tästä huolimatta kesäkaupunkiin virtasi siirtojen myötä Lontoosta rahaa yhteensä 94 ja puoli miljoonaa euroa. Yhdeksänkymmentäneljä ja puoli miljoonaa euroa.

Albion teki voittoa kaksikosta jotakuinkin 60 miljoonaa euroa, eikä tätä varmasti mainita nyt viimeistä kertaa – paljon tietenkin riippuu Bissouman ja Cucurellan tulevista edesottamuksista.

– Kuten korvaukset osoittavat, he olivat avainpelaajiamme, viime kaudella Valioliigassa yhdeksänneksi yltäneen Brightonin manageri Graham Potter sanoo.

– Avainpelaajien lähtö vaikuttaa aina, mutta meillä on kuitenkin hyvä nippu pelaajia. He eivät ole täydellisiä, mutta antavat kentällä joka kerta kaikkensa. Valmentajalle se on mahdollisuus, Potter jatkoi Manchester Unitedista otetun vierasvoiton jälkeen.